Напишете дума/думи за търсене

Дрехи и аксесоари, които ни състаряват

6. „Сладки“ принтове и надписи

Не харчете пари за фланелки с ярки картинки и закачливи надписи. Не залитайте по младежката мода, която отминава за нула време. Ако искате да носите тишъртки, тогава заложете на такива с минималистичен дизайн и без никакви „сладки“ слоугъни.

7. Дрехи, които приличат на дамаска

Това, че изпитвате носталгия по отминали времена, не означава, че трябва да се обличате като дивана в хола и с пердето на баба ви. Носенето на дрехи от друга ера си е чисто престъпление спрямо по-младия вид.

8. Безформените плетени шапки

Зимата предполага носенето на шапки, но това не означава, че трябва да купите най-обемните, без силует, украсени с разни кристалчета, мъниста и райети артикули от този вид. По-добре заложете на шапките с помпони или си купете яке с качулка. Но забравете на всяка цена за блестящите елементи.

9. Огърлици с пери и големи камъни

Ако все още не сте навършили 50, забравете да носите перлената огърлица баба си. Особено ако сте решили да я съчетаете с дънково яке или гащеризон. Същото се отнася и за колиетата с прекалено големи камъни. Те изкривяват силуета и състаряват лицето. Ако пък толкова много ви се носи перла около врата, тогава заложете на колие с една-единствена перлена висулка.

10. Неподходящ избор на костюм

На работещите в корпоративна среда почти винаги им се налага да ходят с костюми на работа, но ако не искат да изглеждат като пред пенсия, трябва да забравят за прекалено тъмните тонове на саката с широка кройка. Това ги прави да изглеждат по-възрастни и непривлекателни. Правилният избор е сако, което подчертава фигурата и не изкривява пропорциите на тялото. Монохромните костюми отдавна са демоде. Без проблем може да се съчетават тъмни поли със светли сака и обратното.

11. Дрехи с прекалено много накачалки

Забравете за каишките в повече, за джобовете в повече и за всички неща, които бяха модерни преди 30 години. В днешно време тези дрехи определено добавят повече годинки върху външния вид.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X