Напишете дума/думи за търсене

Немска рецепта за греяно вино

необходими продукти:

1 бутилка червено вино

50 г кафява захар

50 г мед

малка пръчка канела

2 зърна карамфил

100 мл бренди

кори от 1 портокал и 1 лимон

10 зърна черен пипер

1 зърно звезден анасон

начин на приготвяне:

1 Загрейте виното до кипване заедно с всички подправки, без брендито.

2 Оставете го да изстине до стайна температура. Отстранете подправките и прецедете.

3 Загрейте наново виното, добавете брендито и налейте в предварително затоплени чаши.

Има много рецепти за тази сгряваща напитка. Още от древността е доказана като лек срещу простуда. Може да поднесете греяното вино с резенчета ябълка, сушени плодове или червени боровинки.

За още интересна и полезна информация, вкусни предложения и съвети от специалисти търсете списание "Рецепти за здраве"

Този брой е още по-вкусен, по-уютен, по-коледен. Събрали сме в него виртуозните рецепти на едни от най-добрите кулинарни блогъри, появявали се на страниците на „Рецепти за здраве“.

В него ви чакат съвети за по-полезна и икономична коледна трапеза, за това как да приготвите идеалната пуйка, ако решите да й намерите място на масата, и кои са 5-те мазни храни, които помагат за топене на мазнини по празниците. В списанието ще откриете салати, които ще допълнят основните ви ястия за Рождество Христово, както и предложния за коледни подаръци за ядене. Ще ви разкажем какви сладки консумират различните народи на този голям християнски празник. В книжката ще намерите и идеи за вегетариански хапки, а за любителите на месото сме приготвили няколко неустоими рецепти за тържествена вечеря, както и подходящи гарнитури и сосове към тях. Ще ви представим 6 рецепти за коледен кекс и ще ви подскажем какво да правите с остатъците от празничната гощавка. И както повелява традицията, не може да не надникнем в коледната кухня на баба, където ви чакат напластена пита, вързана солена баница, коледна погача и гевречета. А за десерт сме ви оставили сладки изкушения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X