Напишете дума/думи за търсене

Храни и напитки, които са токсични за кожата

В днешно време се обръща все повече внимание на храната и на нейното действие върху здравето и външния вид.

Понякога обаче има храни, които не помагат и вредят. Следващият път, когато видите някоя пъпка по лицето, която няма място там, помислете какво сте яли.

Кои са продуктите, които не мислят доброто на красотата?

Млечни продукти

Прясно мляко, сирене, кисело мляко, сладолед... млечните продукти присъстват в хладилника на почти всяко домакинство.

Доста проучвания напоследък твърдят, че може да има връзка между консумацията им и проблемите на кожата като акне и екземи.

Това може да се дължи на растежа на хормона и други субстанции, които се откриват в млечните продукти. Намалете приема им или ги заменете с алтернативи като ядково мляко.

Зърнени закуски

Мюслито и корнфлейксът, с който доста от нас закусват, може да са окажат едни от главните злосторници за нездравия вид на кожата. В тях се съдържа много захар, която разрушава колагена и така кожата старее преждевременно.

Имайте предвид, че тези закуски са прекалено технологично обработени и не е изключено за някои организми да са токсични. Така че следващия път, когато решите да посегнете към такава калорийна бомба, по-добре купете овесени ядки.

Оризовки

Те са особено популярни, тъй като са нискокалорични, но изобщо не са толкова безвредни. Оризът, както и повечето бели храни, имат висок гликемичен индекс. Това означава, че след консумацията им кръвната захар отива в тавана.

Дерматолозите са категорични, че храните с висок гликемичен индекс са една от причините за акнето. Ако не може да се откажете от тях, поне ги консумирайте с пресен плод с нисък гликемичен индекс.

Колбаси

Бекон, хот-дог, шреков салам, луканки и прочие купешки колбаси причиняват вреда на кожата, защото са пълни със сол и нитрити. Също като захарта и те разрушават колагена. Прекалено много сол хидратира тялото, а кожата изглежда група и състарена.

Суши

Твърди се, че тази част от японската кухня е една от здравословните храни, но има доста особености в това изявление. В голямата си част една хапка е съставена от ориз, а както стана ясно, той е с висок гликемичен индекс. Освен това консумирането му е свързано с много сол заради потапянето в соевия сос, който е пълен с натрий. Както знаем, това дехидратира и е един от виновниците за появата на акнето. Заради солта лицето понякога подпухва.

Натурални сокове

Тези напитки се считат за здравословни, но някои плодови сокове са богати на захар и бедни на фибри. Също като зърнените храни и те виждат сметката на колагена и причиняват на кожата стареене без време. Вместо да пиете сокове, изяжте един цял плод. Хем повече фибри за добро храносмилане, хем по-малко захар в кръвта.

Алкохол

В умерени количества алкохолът дори е полезен за здравето. От друга страна, прекалено много от него дехидратира цялото тяло. Ако имате акне, това може да влоши нещата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X