Напишете дума/думи за търсене

Професионални съвети за перфектен грим

Приложение на лицевите пудри

Пудрите са различни по цвят, нюанси и сенки. Леките и среднотежки пудри са подходящи за суха и нормална кожа, а по-тежките – за нормална или мазна. Лицевите пудри трябва да наподобяват нормалния тен на кожата и на основата, върху която се поставят. Не трябва да се получават петна по кожата на лицето. Безцветните, почти прозрачни пудри се смесват с всякакви основи и не променят цвета им.

Пудрата се поставя върху основата, като се използва чист памучен тампон. След нанасянето й в желаната област от лицето с помощта на специалната четка или друг тампон излишъкът се отстранява.

Препоръчителните пудри за домашна употреба и от двата типа – насипни и пресовани. Пресованите за по-удобни и лесни за приложение през деня, а прахообразните – за домашна употреба.

Продукти за грим върху бузите и скулите (руж)

Продукти за грим върху бузите и скулите, познати още като руж, са във вид на крем, течност, сухи (пресовани) или насипни козметики, използвани за боядисване на бузите и кожата под скулите. Те придават естествен блясък и привлекателни контури на лицето.

Химичен състав на продуктите за грим върху бузите и скулите

Ружът обикновено е пресован или прахообразен и е оцветен. Кремовете и течните цветове за лице са две категории: на маслена основа и във вид на емулсии. Формулираните на маслена основа са комбинация от различни пигменти. Смесването им с восъци (карнауба восък и озокерит) и масла (изопропил миристат и хексадецил стеарат) ги прави водоустойчиви продукти. В допълнение съдържат вода, уплътнители и детергенти, които им позволяват да проникват в космените фоликули и пукнатини на кожата.

Как се използват

Те се прилагат върху фон дьо тена:

• Продуктите във вид на крем и гел наподобяват на кремовата основа и се предпочитат за суха и нормална кожа. Нанасят се с малка лицева гъбичка.

• Течните продукти за лице се смесват добре и са удобни за всеки тип кожа. Нанасят се с лицева гъбичка.

• Сухите продукти също се смесват добре, придават матов завършен тен и се използват най-много. Нанасят се с четка или памучна възглавничка.

Цветът на бузите трябва да подчертава мястото им в лицето. Следващите правила са основни:

• Оцветявайте бузите там, където е акцентът на естествения им цвят. Не поставяйте цвят към носа и под очите.

• Не разширявайте зоната на боядисване над и извън ъглите на очите.

• Не правете ярки, окръглени петна. Смесвайте цвета така, че леко и постепенно да отслабва и да се прелива към основата.

Из „Козметология – 2 том”

Книгата може да поръчате тук!

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X