Напишете дума/думи за търсене

Хилда Казасян: Мил господин поиска да пея на купона за развода му

снимка Андрей Рашев
снимка Андрей Рашев
- Има ли друг изпълнител, с чиито песни бихте записали подобен албум?

- Разбира се, при това са много. Ако започна да изброявам, ще изпусна някого и после много ще ме е яд. Има огромни музиканти, и то не защото са толкова гениални, а защото с целия си талант успяват да те докоснат и сякаш се превръщат в близки твои хора. Ако тръгна да ги изброявам, целият ми живот няма да стигне да правя албуми за тях. (Смее се.)

- Работата покрай турнето и албума никак не е малко. Отрази ли се по някакъв начин на връзката ви с Пламен Иванов?

- Аз почти непрекъснато имам някаква работа. Тя си върви ръка за ръка с връзката ми. Не би могло да бъде по друг начин.

Намерила съм такъв мъж до себе си, който да цени това, което правя. Той ме стимулира и се възхищава на работата ми.

Непрекъснато ми казва как трябва да отдавам повече време на музиката

- Музиката понякога завладява повече от необходимото публиката. Вярно ли е, че след ваш концерт са ви звъняли с искане да пеете на развод?

- Да, тогава в програмата си имахме една песен, която се казва “Сложи си ципа на устата”.

Когато се прибрах в хотела след концерт в Стара Загора, ми звънна телефонът и един изключително възпитан и много мил господин ми каза: “Г-жо Казасян, вие на какви участия приемате да свирите?”. Отговорих, че на всякакви, все пак това ми е работата, а той отвърна: “Добре, защото

аз се развеждам и искам да направя много голям купон по този повод

Искам да ви поканя да изпеете “Сложи си ципа на устата”!”.

В интерес на истината този човек не се обади повече и аз мога да съм само щастлива, защото вероятно се е събрал обратно с жена си. Беше много смешна история.

- Вие не само пеете, но и пишете текстове за песни. Какъв е обичайният ви начин на творене?

- Не съм се събуждала през нощта, за да пиша. Досега не съм пробвала да създам текст, без да имам музика. Например Христо ми дава тема, която е написал, и след това започват да ми изскачат думите.

CV

Tя е дъщеря на българския диригент и композитор от арменски произход Вили Казасян и Надежда Ранджева

Завършва Националното музикално училище “Любомир Пипков” със специалност “Ударни инструменти”, след което продължава образованието си в класическия отдел на Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров”. Специализирала е камерна музика в Италия

Съюзът на българските музикални и танцови дейци ѝ присъжда две от най-престижните награди за музика - “Кристална лира” за върхови постижения в категория за джаз музика и специалната награда “София” за постижение в музикалноизпълнителското и танцово изкуство

От 2018 г. е заместник-председател на Обществения съвет към БНТ

В края на април започна националното ѝ турне “С усмивка на Ела Фицджералд”. То ще продължи в Пловдив (12 май), Стара Загора (13-и), Добрич (16-и), Варна (18-и) и Русе (19-и)

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X