Напишете дума/думи за търсене

Пет начина да тушираме стреса преди важна среща

Не можете да спите преди важна работа среща или губите дар слово при ново запознанство? Всичко, което трябва да направите в ситуации на стрес е да се научите да успокоявате нервите си.

1. Пийте повече вода

Първо, приемът на достатъчно количество вода сам по себе си е условие за добро здраве и младежки външен вид – а на срещата е важно да изглеждате свежи и здрави. Второ, дехидратацията влияе негативно на настроението и енергията ни.

2. Слушайте любимата си музика

Ако твърде много се тревожите за предстоящата среща, пуснете си любимото парче. Така ще си създадете позитивни емоции, ще се успокоите и ще балансирате съзнанието си. Особено препоръчителна за музикална терапия е класическата музика.

3. Медитирайте и визуализирайте

Настанете се в удобна поза, затворете очи и се представете, че тялото ви плува във въздуха. Усетете се леки, въздушни, слънчеви, пълни с топлина и любов към света. Полетете така няколко минути, помислете за мечтите си, визуализирайте ги. След това си представете срещата, която ви тревожи. Визуализирайте, че всичко е минало по най-добрия начин, че сте се представили в най-добрата си светлина, получили сте поздравления и комплименти. Запомнете това усещане за радост и го съхранете до края на срещата. Споменете си всички моменти от живота си, когато сте изпитвали гордост от постъпките си, постиженията в личния и професионалния ви живот. Можете да си ги запишете на лист и да ги четете в моментите, когато не ви достига вдъхновение или подкрепа.

4. Подгответе се

Повечето от нас са склонни да отлагат до последния момент важните дела, а след това да се тресат от нерви, че няма да успеят. Научете се да подхождате отговорно. Своевременно планирайте, изчислете колко време ще ви е необходимо за подготовка, вместо да готвите презентацията си в нощта преди събитието.

5. Наспете се

Много хора са склони от нерви преди важна среща да стоят до късно с питие в ръка пред телевизора или с приятели. Вместо това, си легнете навреме – така в на следващия ден ще се усещате спокойни и ще се концентрирате по-успешно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X