Напишете дума/думи за търсене

За какво сигнализират синините по тялото

5. Хормонален дисбаланс

Хормоналните нарушения са едни от най-честите причини за синините. Те могат да се появят, ако нямате достатъчно естроген в организма.

Това се наблюдава по време на менопауза, ако приемате хормонални лекарства или ако сте бременни. Липсата на естроген значително отслабва кръвоносните съдове и стените на капилярите могат много лесно да се повредят.

6. Промени, свързани с възрастта

Тъжна, но съвсем естествена причина е възрастта и износването на капилярите. Съдовата система отслабва с годините и тъканите губят своята еластичност.

"Възрастовите" синини се появяват най-вече по краката.

7. Диабет

Кръвта и кръвната захар са първите неща, които идват наум, когато някой спомене за това заболяване. Диабетът оказва негативно влияние върху процеса на кръвообращението, така че е много лесно да получите синини. Те може да са един от най-ранните симптоми на това заболяване.

Други симптоми са честата жажда, по-рано заздравяващите рани,по-бързата умора, замъгленото зрение и белите петна по кожата.

Кои синини са опасни и кои не са

Повечето пъти, когато се нараним, засегнатото място се зачервява. Това е цветът на кръвта под кожата. След известно време тялото започва да разнася кръвта и нараняването сменя окраската си. Може да е черна, синя или дори лилава. В рамките на 5 до 10 дни увредената зона трябва да стане жълта или зелена. Последният етап е 10-14 дни след нараняването, когато зоната стане кафява и постепенно избледнява.

Внимание: Обикновено натъртванията изчезват напълно в рамките на 2 седмици след нараняването. Ако видите различни цветове от описаните, или ако синината не изчезне 2 седмици след като я получите, потърсете доктор.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X