Напишете дума/думи за търсене

7-те урока на първата любов

"Първата любов е нещо, което трае вечно в сърцето ви. Това е нещо, което те белязва."

Елоди Юнг

Всички помним първите неща в живота си. Първият ни ден в училище, първият ни ден в университета, първият ни работен ден, но от всички дебюти това, което наистина остава незабравимо, е нашата първа любов.

Освен това тя е "формираща", защото се превръща в шаблон за това как определяме любовта. Модел, по който се измерват всички наши следващи връзки.

Независимо дали ще прекараме остатъка от живота си с първата си любов или не, има много мъдри изводи, които може да вземем със себе си при последващите ни влюбвания от първата си връзка.

1. Показва ни какво е чувството да се свържем дълбоко с някого

Първото ни влюбване ни дава отговор на това какво е да си свързан с някого, какво е да имаш емоционална подкрепа и да изпитваш интимност.

Независимо от това как връзката свършва, тя ни дава възможност да изпитаме целия спектър от всички красиви емоции, които любовта налага.

2. Учи ни как да поставяме другия пред себе си

Първата ни любов ни учи да погледнем отвъд нас. Учи ни какво е да обичаме някого безусловно, да слагаме егото си настрана и да съзряваме заедно с другия.

3. Учи ни на комуникация и на разрешаване на проблемите с партньора

Първата ни любов е учебната среда, в която научаваме как да комуникираме и преодоляваме проблемите във връзката си. От нея разбираме какво работи и какво не в интимните отношения чрез метода проба-грешка. Тя ни учи как да създадем безопасно и любящо място за здравословна комуникация.

4. Осъзнаваме какво искаме от отношенията и какво не ни е потребно

Първата връзка помага да изследваме себе си и да станем по-осъзнати. Тя ни дава възможност да открием нашите предпочитания, да се научим да различаваме

Това ни кара да осъзнаваме това, което е ценно в отношенията си и кое може да на накара да си тръгнем от връзката без много да му мисли

Все неща, които ще ни помагат да избираме партньорите си мъдро следващия път.

5. Вдъхновява ни да бъдем по-добри хора

Първата любов е едновременно силна и притежава детска невинност. Пълната магия на първото влюбване ни кара да вярваме в доброто на света. Искаме да станем по-добри хора и да пръскаме обич навред.

6. Разбираме разликата между увлечение и любов

Първото любовно изживяване ни учи да различаваме симпатията и увлечението от зрялата любов. Осъзнаваме, че любовта не означава да прекараме всяка минута заедно.

Учи ни, че пеперудите в стомаха изчезват и че истинската любов изисква работа. Учи ни на честност, уязвимост, приемане, съпричастност и работа в екип, без да губим своята индивидуалност.

7. Осъзнаваме, че разбитото сърце се лекува и може да обичаме отново

Не може да се отрече фактът, че сърдечната болка, оставена от първата любов, е мъчителна и болезнена. Но се научаваме да оцеляваме и продължаваме напред с надежда.

Ако може да отворим сърцата си за любов веднъж, може да го направим отново и по-мъдро следващия път.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X