Напишете дума/думи за търсене

"Опасни" симптома, за които не трябва да се притесняваме

6. Подути лимфни възли

Всяка промяна в лимфните възли плаши много хора, защото този симптом се развива, когато има наличие на карцином. Те обаче може да се променят дори когато проблемът не е сериозен. Една обикновена настинка може да доведе до увеличаване на размера им. В този случай промяната в размера на лимфните възли показва, че органът започва да работи повече, за да се увеличи производството на клетки, които се борят с вируса.

Вместо да се паникьосвате, проверете лимфните си възли след няколко дни. Най-вероятно размерът им ще се върне към нормалния, след като инфекцията е изчезнала.

При някои хора лимфните възли са по-видни от тези на другите. Това също не означава, че те имат заболяване, тъй като размерът зависи от възрастта, височината, теглото и други физиологични характеристики.

7. Нередовен менструален цикъл

Средно цикълът идва веднъж месечно. Здравословният менструален цикъл може да бъде между 21 и 45 дни.

Много неща може да повлияят на менструалния цикъл: стрес на работното място, почивка и дори много малки промени във вашата диета. Жените, които приемат противозачатъчни хапчета, също може да имат променливи периоди и това е съвсем нормално.

8. Повишен сърдечен ритъм

Когато сме спокойни, ние рядко забелязваме как сърцето ни бие. Но някои хора преживяват и дори чуват сърцето си и това може да предизвика известен дискомфорт. Нормалната сърдечна честота е между 60 до 100 удара в минута.

Сърдечният ритъм зависи от много фактори: храна, начин на живот, ниво на стрес. Тютюнопушенето, липсата на физическа активност, допълнителното тегло и постоянните грижи за здравето не са болест, но все пак може да бъдат причина за повишен сърдечен ритъм. Също така, възможно е, че нищо не е наред с вас, а средната ви сърдечна честота е само 75 удара в минута.

9. Пигментация на кожата

Ракът на кожата, точно както всички други видове болести, наистина плаши хората. Когато забележим петно върху бузата или челото, не е изключено да се притесним. Но в повечето случаи пигментацията изобщо не е опасна.

През лятото на кожата се появяват тъмни петна заради тена. Слънчевата светлина е опасна за кожата, но не е смъртоносна. Има много други причини за пигментацията: стрес, липса на витамини или промени в хормоналния баланс, причинени от бременност.

Ако малките пигментни петна не причиняват болка, не стават по-големи и не предизвикват дискомфорт, тогава най-вероятно сте добре.

10. Изтръпване в ръцете

Изтръпването в ръцете или краката е симптом, който много хора често изпитват. В повечето случаи не сигнализират за нищо сериозно. Може би сте седяли прекалено дълго време с кръстосани крака или сте заспали в неудобно положение. Така или иначе, изтръпването изчезва скоро след отстраняването на причината. Въпреки това, ако мравучкането не изчезне и изпитвате болка или сърбеж, това може да е признак на увреждане на нервите, бактериални инфекции или заболявания като диабет.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X