Напишете дума/думи за търсене

Какво става с тялото след последната цигара

Дори най-заклетите пушачи не твърдят, че пушенето е добро за тях. Макар цигарите да не са единствената причина за рак на белите дробове, консумирането им определено увеличава рисковия фактор.

Ако изневиделица решите да се откажете от това вредно удоволствие, то знайне, че има мигновени положителни промени в часовете, дните и месеците след последната цигара.

Да предположим, че току-що сте загасили финалния фас във вашата кариера на пушач. Трябва да изчакате само 20 минути, за да усетите първия положителен страничен ефект. След като изтече това време, кръвното ви налягане ще се върне в нормалните си граници.

Осем часа след последната цигара количеството въглероден оксид в белите дробове ще бъде намалено с 50%.

Четиридесет и осем часа след последната цигара, рискът от сърдечен удар е намалял драстично, а в организма не е останал никакъв никотин.

Три дни след последната си цигара, ще забележите, че дишате много по-лесно.

В рамките на 2 месеца от последната цигара вашите дробове ще функционират с 30% по-ефективно.

9 месеца след последното пушене ще забележите, че не кашляте толкова, колкото преди. Това е така, защото бронхиалните тръби са започнали да възстановяват влакната, които поддържат белите дробове чисти, борейки слуз и бактерии.

Една година след последната цигара енергийното ви ниво ще бъде като на човек, който никога не е пушил, а рискът от инфаркт ще бъде намален наполовина.

Пет години след последната цигара рискът от инсулт ще е като на непушач.

Десет години след последната цигара рискът от рак на белия дроб би бил същият като на човек, който никога не е пушил.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X