Напишете дума/думи за търсене

Зърнени храни, (не)подходящи за отслабване

1. Бял ориз

Белият ориз е рафиниран въглехидрат с високо съдържание на калории, ниско съдържание на фибри и почти никаква питателност. Той има много висок гликемичен индекс, така че се превръща в захар много скоро след консумация. Освен това засища за кратък период от време.

2. Пшеница

Пшеницата може да се нарече суперхрана. Суперхрана за трупане на тегло. Тя съдържа амилопектин А, супернишесте, което е изключително калорично. Пшеничните продукти са с много високо съдържание на калории, имат много висок гликемичен индекс и са много пристрастяващи. Само 2 филии пшеничен хляб може да повишат кръвната захар с повече от 2 с.л. захар.

3. Кускус

Реалността не е много по-различна от тази при рафинираната пшеница. Няма питателност, само калории.

4. Зърнени Кълнове

В тази форма всички витамини и минерали, които принадлежат към даден вид зърнена храна, са в абсолютната си най-висока точка.

Покълването на зърната засилва хранителни вещества и улеснява смилането. Може лесно да го направите сами. Потопете суровите зърна за една нощ. Изплакнете добре. Обвийте в мокър тензух. Оставете 12-24 часа в зависимост от зърното, като пазите от пряка слънчева светлина. Изплакнете. Може да ядете кълновете сурови или варени.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X