Напишете дума/думи за търсене

Содата за хляб като лекарство

Ако се оригнете до 2-3 минути след като сте пили сода за хляб, ето какво означава това:

Содата за хляб (натриев бикарбонат) се синтезира от панкреаса, а в по-малка степен и от бъбреците като буфер срещу излишъка на киселини. Причината е, че всяка система в тялото работи най-добре при специфично за нея ниво на pH.

Содата излиза на пазара още през 1846 г., а през 1930 г. са я продавали с надписа "доказано лекарствено средство". Тя има лечебно действие в 5 случая и все пак не е за всеки. Бременните, децата под 6 г. и пиещите други лекарства трябва да питат лекар дали да я пият.

1. Неутрализира киселините

Понеже е алкална, содата неутрализира киселините в стомаха и кръвта. При стомашни проблеми след ядене на кисело и солено, изпийте 1/2 ч.л. сода с чаша вода. След това не бива да лягате 1 час, за да не влизат киселините в хранопровода ви.

За да разберете дали стомахът ви произвежда достатъчно киселина за храносмилане, изпийте 1/4 ч.л. сода с 250 мл вода и следете часовника. Ако се оригнете до 2-3 минути, всичко е наред.

2. Елиминира пикочни инфекции

Содата намалява киселинността и на урината и така убива бактериите, заразили пикочните пътища. Те избуяват в киселинна среда. Срещу тях изпийте 1 ч.л. сода с чаша вода на гладно.

Уринарна инфекция настъпва, когато бактерии около ануса влязат в контакт с гениталиите (при (избърсване с тоалетна хартия например) и стигнат пикочния мехур. Содата облекчава болките при тези инфекции, както и при цистит.

3. Облекчава подаграта

Подаграта е възпаление от натрупана в ставите пикочна киселина във вид на кристали. То се неутрализира с 1/2 ч.л. сода в чаша вода веднъж дневно. Ако имате пристъп на подагра, удвоете дозата сода.

4. Лекува настинка и грип

Содата се препоръчва срещу настинки и грип от медицински справочник, издаден през 1924 г. Той се позовава на случаи на по-леко изкаран грип при пандемията от 1918-1919 г., ако човек е пиел сода при появата на симптомите. Оттогава се дават през 2 часа по 1/4 ч.л. сода с вода през първите 36 часа на разгръщане на грипните симптоми.

5. Помага на бъбреците

Доказано е, че диализата с използване и на сода е по-ефикасна от стандартната. С пиене на големи дози сода времето до следващата диализа при нуждаещите се от нея се удължава с 2/3.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X