Напишете дума/думи за търсене

Сладки лунички с масло

с ниско съдържание на холестерол

лесно

65 мин

30 порции

За една порция:

86 ккал

мазнини 3 г

въглехидрати 14,1 г

холестерол 6 мг

протеини 3,4 г

фибри 0,1 г

необходими продукти:

2 ч.ч. брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

3/4 ч.ч. захар

1/3 ч.ч. масло

1/4 ч.ч. мляко

1 ванилия

начин на приготвяне:

1 Смесете в купа брашното, бакпулвера и солта. В отделен съд разбийте с миксер захарта и маслото до получаване на гладка и пухкава смес. Добавете млякото, ванилията и разбийте отново. Прибавете брашнената смес към маслената. Покрийте тестото с прозрачно фолио и го сложете в хладилника за 30 мин.

2 Загрейте фурната на 170°С. Застелете тава с хартия за печене. Оформете малки луни на ръка и ги сложете във фурната за около 15 мин.

Оставете луните да се охладят напълно, а след това ги оваляйте или ги поръсете с пудра захар.

Търсете обновеното ви любимо списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете повече вкусни предложения, повече практични съвети и повече теми на едно място. Страниците му предлагат и полезни интервюта със здравни специалисти, както и срещи с любимите ви кулинарни блогъри. Тук са и най-значимите и актуални изследвания, свързани с нашето здраве и добра форма.

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите кои са кулинарните трендове за 2020-а, както и кои са 5-те храни, които може да ядем по всяко време. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за брънч, които са спасение за уикенд поспаланковците. Ще ви запознаем с тънкостите на албанската кухня, с полезността на кедровите ядки и с меню, подходящо за спиране на цигарите. Ще разберете как се прави златен сироп. Предлагаме шест рецепти за мезета за бяло вино и розе. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какво ядат в различните страни за късмет през новата година.
Наш специален гост е Ивелина от блога „Добра храна от Иви“, която твърди, че една гозба трябва да ухае на много подправки. Попаденията в броя са на Кремена от Cook With A Smile, която ще ни обясни как се готви с квас.
В броя ще откриете 15 съвета за готвене с по-малко калории, детско меню, както и такова за услужлива памет.
От рефлексолога и лечител Саджит Аден ще научите как с балансиране на енергията в организма болката изчезва. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X