Напишете дума/думи за търсене

Ванилени мъфини

необходими продукти:
1/4 ч.ч. масло
1/2 ч.ч. захар
2 с.л. пудра захар за поръсване
2 яйца
1 ванилия
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
1/4 ч.ч. кисело мляко
100 г ягоди

начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180°С. Намаслете форми за мъфини, поставете хартиени в тях.
2. Разбийте в купа предварително размекнатото на стайна температура масло със захарта. Сложете яйцата и ванилията.
3. В отделен съд разбъркайте брашното и содата и добавете половината от него към яйчената смес. Към нея прибавете и млякото и разбъркайте. Накрая сложете другата половина от брашното и разбийте добре.
4. Разпределете тестото във формите за мъфини и отгоре сложете парченца ягоди. Натиснете плодовете, така че да потънат леко в тестото. Сложете мъфините във фурната за 25-30 мин, или до готовност. Изчакайте ги да изстинат и ги поръсете с пудра захар.

Плодовете може да смесите с тестото. По желание добавете ядки за по-богат вкус.


За още вкусни рецепти, разтовори със специалисти и практични съвети търсете списание "Рецепти за здраве"

 

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-големия гурман. Ще научите какви са правилата на идеалната здравословна вечеря, ще разберете как да се храните преди и след кардио тренировка. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за постни бисквити, както и ще открехнем вратата на периодичното гладуване или т.нар. фаст.
Ще продължим да ви запознаваме с азиатските кулинарни дебри благодарение на тайландската кухня, ще ви представим левурдата – суперхраната на келтите, ще ви предложим и меню за помладяване. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
Наш специален гост е Бени от блога In The Beni's Kitchen, която с лекота върти от баници до нежни десерти, а на корицата ни изкушава желиран свински език, приготвен от Вики – перфекционист в кулинарията, която ни допуска до своя вкусен свят благодарение на Good to the last drop.
В броя ще откриете идеи за ефектни салати, питателни супи, вкусни предястия, впечатляващи основни гозби и фантастични десерти.
От д-р Бари Фурнаджиев ще научите чай от какво трябва да се пие задължително при грип и настинка. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X