Напишете дума/думи за търсене

Как да подобрим социалния си живот

Колкото повече години минават, толкова повече ангажиментите ни се увеличават, а личното ни време намалява. Най-много страда от това социалният ни живот. Доста често той остава на заден план, а в някои случаи даже и напълно изчезва. Хората са социални същества, а дългата изолация и липсата на разнообразие могат да доведат до депресивни състояния. Затова е важно да поддържаме социалния си живот жив.

Поддържайте контакти с приятелите си

В забързаното ежедневие често е трудно да се организират спонтанни срещи с близките ви хора. Ангажиментите рано или късно застигат всекиго, но важното е да не спирате да поддържате връзка с приятелите си, дори и по телефона. Така ще знаете, че все още разчитате един на друг и че времето, през което не сте се виждали, не е оказало влияние на взаимоотношенията ви.

Не се отказвайте от планирани вече уговорки

Каквато и спешна задача да ви е изникнала на следващия ден, не отменяйте днешните си планове, най-вече в последния момент. Излезте, дори и за малко. В крайна сметка всичко е въпрос на уважение към човека отсреща, а и кой обича отменени планове час преди уговорката?

Опитвайте нови неща

Не се страхувайте да експериментирате. Ако никога досега не сте играли боулинг или пейнтбол, не е късно да опитате. Може пък да се окаже точно вашето нещо.

Запознайте се с нови хора

Това ще поддържа живота ви свеж, а новите запознанства винаги са добра идея. По този начин срещате различни характери и гледни точки и се образовате емоционално.

Вземете си куче

Разбира се, след като прецените дали ще имате възможност да му отделяте необходимото време. Всеизвестен факт е, че собствениците на кучета са по-социални личности. Ако и вие се решите на такава стъпка, също ще подобрите социалните си контакти, дори и неволно. С кучето ще излизате повече, ще срещате хора със сходни интереси и ще направите много нови запознанства.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X