Напишете дума/думи за търсене

5 знака, че имате проблем с овулацията

Времето на вашия фертилен прозорец може да бъде много непредсказуемо, независимо от редовността на цикъла ви. При около 30% от жените той настъпва между 10-ия и 17-ия ден. Някои жени достигат този период много по-късно, а други много по-рано.

Как да разберем кога е овулацията ни и кои признаци показват, че имате проблеми?

1. Овулационна болка
Може би забелязвате понякога болка в долната част на корема, която може да се появи на случаен принцип. Обърнете внимание, когато това се случи. Когато се случи в средата на цикъла, това може да е болка при овулация.
Някои жени я изпитват всеки месец и тази болка може да се случи точно преди да овулирате. Това е индикация, че сте в началото на своя плодороден прозорец.
Също така е важно да се отбележи, че това е временна болка и не бива да ви смущава особено.

2. Повишена базална температура
Базалната температура е най-ниската телесна температура по време на сън. Разбира се, не може да я измерите, докато спите, но е възможно да я измерите веднага след събуждане сутрин.
По време на овулацията тя се повишава най-малко с 0,2°C. Ако вашата нормална температура е между 36,2°C и 36,5°C, температурата ви може да се повиши между 36,4° C и 36,7°C. Може да откриете тази фина промяна със специален термометър.

3. Комплекти за предсказване на овулация
В днешно време комплектите за предсказване на овулация се предлагат в аптеките. Тестовете откриват специфични елементи в урината. Овулацията може да се случи през следващите няколко дни, след като получите тъмна линия в резултата.

4. Цервикалната слуз започва да се променя
Цервикалната слуз се състои най-вече от вода, но консистенцията се променя по време на вашия плодороден прозорец поради нивата на естроген.
Ако сте във овулация, тя се увеличава по обем и става по-прозрачна на цвят и по-рядка.

5. Промени в слюнката
Това не е традиционен начин за прогнозиране на овулацията, но текстурата на слюнката ви може да изглежда като замръзнал прозорец, когато плюете. Яденето, пиенето и пушенето може да замаскират този ефект.

6. Чувствителност в гърдите
Тялото ви започва да произвежда хормони заради овулацията, така че в този момент може усетите гърдите си по-чувствителни. Зърната ви може да станат болезнени преди овулация.

7. Желание за ласки
През тези дни желанието ви да бъдете с партньор може да нарасне и това се задейства от природата. В случаите, когато се чувствате тревожни, депресирани или стресирани, този симптом може да не се забележи.

Признаци, че имате проблеми с плодовитостта
Има някои симптоми, които сигнализират за известни затруднения с овулацията и може да се наложи да посетите лекар. Те са:
1. Нередовен цикъл
2. Силна коремна болка всеки месец или много често
3. Много кратки или много дълги цикли
4. Няма промени в базалната температура
5. Прекомерно кървене (това може да се случи, ако имате ендометриоза)

Желаем ви много здраве и щастливо семейство!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X