Напишете дума/думи за търсене

Промяна в почерка и удебеляване на кожата - за какво сигнализира тялото

Желанието да дъвчете лед или да хапвате нещо солено през цялото време може да е знак за по-дълбок проблем или за липса на минерали и витамини.

Ето списък с нещата, чрез които тялото може да се опитва да ви подскаже, че му трябва помощ, ако искате да живеете дълъг и щастлив живот.

1. Пълзящо усещане в краката
Ако имате странни усещания в краката и ходилата като пълзене, мравучкане или желание за движение, това може да са симптоми на Синдрома на неспокойните крака. Това разстройство е дългосрочно и се проявява най-често през нощта, когато се опитвате да си починете.

2. Удебеляване на кожата
Не пренебрегвайте и не подценявайте кожните проблеми. Когато кожата стане удебелена и сърбяща, това може да е признак за куп вътрешни проблеми като хормонално разстройство, екзема или алергии. Може да направите някои кръвни изследвания, ако този проблем продължава или ако се влошава.

3. Промяна в почерка, загуба на обоняние и интензивни сънища
Всеки от нас е чувал за болестта на Паркинсон, но не всички познаваме симптомите й. Треперене, забавяне на движението, лош сън заедно с кошмари, промени в речта и писането може да бъдат признаци на заболяването.

4. Гняв и агресивно поведение
Изблиците на гняв не са само резултат от нашия темперамент. Те може да бъдат свързани с депресия. Според психолозите депресията невинаги е свързана с липса на енергия или изпитване на тъга - може да се прояви и под формата на агресивно поведение.

5. Спите прекалено много
Това разстройство се нарича хиперсомния и може да произтича от неща, които доказват, че това не е просто умора. Някои автоимунни заболявания могат да причинят усещане, което да ви кара да изпитвате необходимост да спите на странни места. Също така употребата на алкохолни напитки преди сън може да причини този ефект.

6. Промени в цвета на очите
Ако около роговицата на очите има бял или сив пръстен, това може да е знак за висок холестерол за хора под 45 години. Пръстенът е безобиден сам по себе си и има само визуален ефект.

7. Изпитвате желание за солени храни

Ако постоянно ви се яде нещо соленичко, това може да означава дефицит на желязо, анемия, дехидратация или предменструален синдром.

8. Забравяне, умора и ниско либидо

Понякога хората бъркат тези симптоми с депресията. Лекарите предупреждават да не пренебрегвате тези състояния, защото те може да означават проблем с щитовидната жлеза и нейните хормони. Ако са съпроводени с покачване на тегло и усещане за студ, то със сигурност посетете ендокринолог.

9. Постоянно чувствате жажда

Не е нормално да се чувствате жадни през цялото време. Непрестанната жажда може да е признак на диабет или бременност.

10. Искате да дъвчете лед

Желанието за хрускане на лед може да сигнализира за недостиг на желязо или за наличие на анемия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X