Напишете дума/думи за търсене

Какво казва отношението ви към парите за вас

Парите идват при едни хора като манна небесна, а при други постоянно закъсняват или изобщо забравят да ги навестят.

Едни харчат все едно нямат пръсти, а други се чудят как да спестят нещо за черни дни.
Истината е, че управлението на парите не отразява само финансовото състояние на даден индивид, а и разкрива доста черти от характера му. Например какви страхове има.

Може да ви напомнят за миналото
Някои семейства не могат да си позволят да купуват нещата, които детето им иска. Може би като малка сте видяла хубава рокля в магазина, но родителите ви не са имали достатъчно пари, за да я купят. Или наистина сте искали да се научите да свирите на пиано, но мама и татко не са имали достатъчно пари за преподавател.
Този вид ситуации могат да оставят емоционални белези и да ви накарат да се чувствате несигурни и засрамени, тъй като вие не сте имали вещите, които са притежавали вашите връстници. И може да внесете тази несигурност в живота си като възрастни. Така че, когато пораснете и станете финансово стабилни, може да почнете да купувате неща, които не сте имали в миналото, дори и да не са ви необходими.

Парите показват какво мислите за себе си
Ако се чувствате компетентни да се занимавате с финансови въпроси, най-вероятно сте уверен човек. Не се плашите да инвестирате, да стартирате бизнес начинания или да се справите с определени финансови предизвикателства, които може да се появят по пътя.
Но ако винаги се страхувате да не загубите пари и предпочитате да ги държите на едно място, това може да означава, че не сте сигурни в себе си. Ако не може да се доверите на по-сложни финансови въпроси, вероятно се колебаете и във взимането на ежедневни решения, несвързани с пари.

Може да разкрият страховете ви
Всички понякога мислим как би се променил животът ни, ако изведнъж загубим всичките си пари.
А опитът да си представим тази ситуация може да разкрие най-големите ни страхове. Може би сте загрижени за здравето си и загубата на пари ще означава, че не може да платите за определено лечение. Или искате децата ви да отидат в добър университет и искате да ги подкрепите, което няма да може да направите, ако банкрутирате.
Или може би винаги сте искали да накарате родителите си да се гордеят с вас и се страхувате да не ги разочаровате, имайки финансовите си проблеми. Парите разкриват това, което цените и какво не искате да губите при никакви обстоятелства.

Може да ви дадат представа за бъдещето

Това, което правите с парите си, може да разкрие вашите стремежи.
Ако сте някой, който никога не е бил финансово притеснен и чиито родители са могли да си позволят да купят всичко, което искат, може да бъде по-амбициозен. Доброто финансово състояние дава усещане в детството, че мечтите винаги се сбъдват, а това може да даде сигурност на индивида, че ще успее да постигне всичко, което си науми.
За разлика от това дете, чиито мечти рядко се сбъдват, може да порасне, смятайки, че никога няма да постигне успех в области, които го интересуват. Финансовите ограничения в детството може да бъде пречка в живота на възрастния да направи крачка към осъществяването на мечтата си.

Защо крещим най-много на най-близките?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X