Напишете дума/думи за търсене

10 съвета за обличане, които ще ви преобразят

Чували сте поговорката, че по дрехите посрещат, по ума изпращат. Въпреки това първото впечатление за външния ни вид дава информация на другите хора кои сме и как те биха искали да общуват с нас.

Кои са десетте универсални принципа на обличане, които могат да ни помогнат да избегнем грешки във външния си вид?

Правилен размер на бельото
Ако бельото ви е прекалено стегнато, то може да „сътвори” любовни дръжки дори да нямате такива. За да избегнете това, сложите под тясната си рокля по-голям размер бикини.

Комбинирайте ботите с подходящите дрехи
Носенето на боти с къса пола визуално може да съкрати краката.
Ето защо е по-добре да ги носите с дънки, панталони или дълги поли.

Изберете правилните пропорции
Визуално разделете фигурата си на 3 части. Горната част трябва да е 1/3 от цялата дължина на тялото, а останалите 2/3 трябва да се оставят за панталони или поли.

Втъквайте широките дрехи
Широките блузи и ризи изглеждат по-добре, когато са втъкнати отпред в колана на панталона или полата. Това ще подчертае талията и ще ви направи да изглеждате по-стройни.

Обърнете внимание на дължината на ръкава
Ръкавът на якето трябва да завършва до костта на китката. Разликата в дължината между ръкавите на ризата и якето трябва да бъде 1,5-2 см.

Изберете правилния цвят за джобната кърпичка
Господа, ако имате съмнения относно цвета на кърпичката, която искате да сложите като комплимент към вратовръзката си, изберете бял. Това е универсален цвят, който подхожда на всички. По-добре е двата артикула да не са в един и същ цвят, вместо това те трябва да се допълват.

Не прекалявайте с аксесоарите около лицето
Не трябва да имате повече от 3 аксесоара. Това могат да бъдат очила, колие, шапка, брошка, обеци или шал. Изберете 3, които ви харесват най-много и ги комбинирайте.

Изберете чорапогащници, които съответстват на кожата ви
Те трябва да са невидими, без ефект на тен или блясък. Черните чорапогащници трябва да бъдат подбрани въз основа на дебелината на вашето облекло. Колкото по-дебели са дрехите, толкова по-плътни са чорапогащниците.

Обърнете внимание на дължината на панталона
Винаги избирайте класическа дължина. Това означава, че 1/2 - 2/3 от подгъва на панталоните трябва да покрива обувките. Това ще ви помогне да изглеждате по-зрели.

Внимавайте с едноцветните тоалети
Ако наистина искате да се обличате само в един цвят, по-добре е да изберете различни нюанси от него.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X