Напишете дума/думи за търсене

Какво казват дрехите за нашата личност

”По дрехите посрещат, по ума изпращат”. Всички сме чували тази поговорка.

Но дрехите не са просто парчета плат, пришити по специален начин, не просто костюм, отразяващ нашето място в обществото. Дрехите са външният израз, допълващ, укрепващ или отслабващ нашите вътрешни „одежди“, които се наричат индивид, нашето Аз.

Дрехите ни са показател за отношението ни към себе си.

В древните времена, когато хората отправяли дарове към Боговете, изразявайки уважението си към тях, молейки ги да изпълнят някакво желание, така и човек, облечен в дадени дрехи, проявява уважение или неуважение към тялото си. Чрез създадения външен образ подсилва вътрешния образ на Аза или го отстрани настрани, в случай на избор на неподходящи дрехи.

Дрехата е почит към вашето тяло, вашата уникална индивидуалност

Ако наистина уважавате себе си, чувствате своята уникалност и го изразявате в действие, няма да носите неудобни дрехи, стари, набръчкани, безлични, твърде евтини или некачествени и дори твърде модерни дрехи, с които се обличат милиони хора. Тъй като уважавате себе си и сте неповторими, чрез специфични дрехи обслужвате тялото си, уважавате го и дори изразявате своя мироглед, вътрешни състояния чрез играта на формата и цвета.

Нашите дрехи са нашето вътрешно послание към външния свят, потокът на нашия фин, неуловим, но ясно проявен дух в действието на индивидуалността, въплътен във външната форма, изразен в цвят. Освен това чрез дрехите си създаваме и поддържаме настроението си и дори влияем на това на другите.

И най-зашеметяваща харизма, и непоклатимата вътрешна красота не са достатъчни, за да игнорират погледа на околните върху смачканите, безлични, безформени дрехи. Те са ехо на вътрешно увреждане, загуба на истински интерес към себе си и в резултат на това недостатъчно уважение към другите.

Роклята ви не е просто ушита кройка от плат, скриваща голотата. Тя е почит към вашето тяло, вашата уникална личност, традиции, култура, начин на самоизразяване, средство за създаване на настроение, начин на въздействие и най-важното - показател за отношението ви към себе си и тези около вас!

С роклята си или демонстрирате любов и интерес към себе си и към околните, или проявявате равнодушно пренебрежение, липса на уважение и интерес към себе си и към живота. Всеки, който смята себе си за достоен, интересен човек, изглежда и се изразява красиво.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X