Напишете дума/думи за търсене

Токсичните хора "изяждат мозъка" и "тровят кръвта"

Когато общувате с токсичен човек, тялото изпитва същата реакция като при предстояща опасност. Това беше потвърдено от проучвания на учени от университета в Йена в Германия.

Ако общувате с „вечната жертва“ или с груб, жесток човек, мозъкът реагира така сякаш тиранозавър или саблезъб тигър се приближава към вас. Или огромна вълна, която всеки момент ще ви залее, или стена от огън ви препречва пътя...
И едновременно с това не може да избягате, игнорирайки мозъчните сигнали, нито да влезете в двубоя.
Същата реакция се предизвиква от комуникация с ненормален, неадекватен човек, с непредсказуемо поведение. Този отговор на тялото нарушава работата на невроните в хипокампуса.

Тази част от мозъка е отговорна за способността за разсъждение, за формирането на емоции и памет. При контакт с човек, който ви напряга, в тази част на мозъка всичко се срива и счупва. И след такава комуникация ние временно губим способността да разсъждаваме разумно, емоциите излизат извън контрол, губим памет, през главата ни препускат лоши мисли и сме склонни да се скараме с близките си.

Препоръчително е да не шофирате в това състояние, защото хипокампусът е отговорен предимно за пространствената памет.

Ако такава комуникация продължава повече от месец, може да се стартира програма за пълно унищожаване на мозъчните клетки. Контактът с токсичен човек буквално „изяжда“ мозъка и това не е метафора.

Стресът преминава в дистрес и стартира програмата за унищожаване на тялото след около 30 дни.

Сериозни промени настъпват и в кръвта. Кръвта се „разваля” след такова общуване. Ако комуникацията е дълга, възстановяването може да не настъпи. Заболяването ще започне.

Единственият изход е да спрете да поддържате тези отровни за вас отношения, защото рискувате здравето и благополучието си, а не само влошаване на настроението.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X