Напишете дума/думи за търсене

Търсите работа? Направете тези 5 промени във вашата автобиография

Търсенето на работа по време на глобална пандемия може да е обезсърчаваща задача. На днешния амбивалентен пазар на труда е изключително важно да изпратите автобиография, която да подчертава вашите таланти за по-малко от минута.

Следните стратегии ще ви помогнат да съставите CV, коeто генерира първо впечатление, достойно за интервю.

1. Бъдете креативни с дизайна

Преди специалистът, който се занимава с подбор на персонала, да прочете един ред от автобиографията ви, първото нещо, което ще му направи впечатление, е външният й вид. Няма нищо лошо в редовете, започващи с точките на булетите, но рискувате да се размие в морето с резюмета с подобен дизайн.

За да се откроите, използвайте следните стратегии:

Разделете страницата си на секции
Създайте отделни секции, които подчертават различни области от вашата автобиография. Разбиването на автобиографията ви ще привлече окото, както и визуално ще обобщи вашите умения.

Правете изявления с изображения
Добавянето на графики, диаграми и малки икони ще каже много повече за вас на HR-а само за няколко секунди. Както се казва, една снимка казва хиляда думи.

2. Бъдете конкретни

Всяка точка от автобиографията ви трябва да разказва история на това, което сте постигнали и как. Приоритизирайте резултатите над метода, споделяйки как точно сте допринесли и какво е било вашето въздействие.

3. Интегрирайте числата

Архивирайте своите качествени истории с доказателства. Винаги е полезно да използвате цифри, когато е възможно, защото това е най-добрият начин да подкрепите споменатите от вас таланти. Независимо дали става въпрос за крайна оценка на даден проект или срок за изпълнение на дадена задача.

4. Споделете вашите хобита по време на COVID-19

Няма по-добър начин да се откроите сред другите кандидати от изтъкването на вашите хобита. Как използвахте допълнителното време, което всеки имаше по време на карантината в домашни условия? Това е не само възможност да споделите нещо забавно и уникално, но е и шанс да покажете нов страничен проект или продуктивно хоби, онлайн обучение... Дори и да сте гледали само сериали, има възможност да вмъкнете малко хумор в автобиографията си. „Самоук филмов критик, след като анализирах над 70% от филмите и телевизионните предавания, достъпни в телевизионния ефир, между март и юни 2020 г.“

5. Маркирайте своите дистанционни умения

Изключително важно да подчертаете способността си да работите дистанционно и да общувате. Демонстрирайте как вашите умения и опит ще допринесат за стабилността и успеха на една компания в тези несигурни времена. Може да напишете, че сте координирали срещи между разработчици, бизнес партньори в шест часови зони, за да се улесни усилията за миграция на доклади за софтуер, да речем.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X