Напишете дума/думи за търсене

Всеки месец - по едно от тези неща за щастие

Никога не е късно да променим нещо за добро. Никога не е късно да изградим нов навик... разбира се, отново за добро. 

Съветите, които сме подбрали днес, може би не са най-популярните. И вероятно ще се сторят на някои от вас като незначителни, неефективни. Всичко в този живот минава през личния опит и обстоятелствата, в центъра на които се намираме ние. Разбира се, че няма универсални правила за щастие и успех. Приемете днешните съвети като един полезен наръчник за вдъхновение. Дори нито един от тези съвети да не последвате, нека те ви насочат към вашия личен подход как да разчупите статуквото на личната си неудовлетвореност. И как да се почувствате по-добре и по-щастливи.

1. Всеки месец се запознавайте с поне един нов човек

С възрастта започваме да се затваряме в собствения си кръг и в себе си. Това стеснява кръгозора ни и ни лишава от невероятния шанс да опознаем повече хора, да се докоснем до повече сърца и истории, до опит, който не може да научим по друг начин. А пък всеки човек си струва да бъде опознат - някои са учебници, други - уроци, но все научаваме, нали?

2. Похарчи някой лев за нещо откачено

Въпросът е да ти достави удоволствие. Да си припомниш, че не парите са важното, а това да живеем с широко скроени очи към възможностите. Постоянното стискане и пестене уморява и потиска. Ако ще да е за букет цветя, дай си последните 10 лева за тях, ако ти харесват. После няма да помниш, че си имал 10 лева в джоба. Ще помниш, че с последните хартийки си си купил радост.

3. Направи нещо добро за някого

Дали ще изпратиш DMS за болно дете или ще пуснеш в шапката на стареца с акордеона 2 лева, не пропускай да тренираш добрината си. Да, да я тренираш. Да й правиш мускули. Да я правиш своя втора природа. Защото даването е най-мощното лекарство срещу всичко. Научи се да даваш и ще получиш двойно.

4. Промени малък навик

Полезно е за нас да се научим да променяме. Може този месец да промениш маршрута си до работа, другия да промениш захарта за капучиното си, а пък след това да разместиш бюфета вкъщи или да купиш нови възглавници. Важното е да свикнеш да променяш. И да се научиш да взимаш най-доброто от промяната, тя да ти носи удоволствие. Осиновете този навик... да се разделяте с навиците си, и ще бъдете много по-спокойни и хармонични.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X