Напишете дума/думи за търсене

5 начина да внесем повече хармония у дома

Искате ли да подобрите усещането си за щастие? А мислите ли, че е възможно? Има ли как атмосферата в дома ви да стане по-ведра, скандалите да спрат, да вкарате хармония на мястото на ежедневната скука и изнервеност?

Отговорът е прост - зависи от вас. Няма да стане с вълшебна пръчица, но ще стане със силата на волята ви. С абсолютната ви решителност, че искате промяна, че сте способни на трансформация.

1. Обсъдете с другите членове на семейството промяна

Може да е малък ремонт или просто разместване. Разгледайте снимки на красиви домове и се вдъхновете. Направете го заедно. Направете част от нещата сами - например боядисването или реставрирането на някоя стара мебел. Това ще ви донесе огромна удовлетвореност. Превърнете тази промяна в празник - не бързайте, не се преуморявайте. Нека не е досадна работа, а средство да повдигнете духа на целия дом и цялото семейство.

2. Изключвайте по-често телевизора, слушайте повече музика

Музиката е лечебна. Превърнете я във фон на живота ви у дома. Нищо няма да изпуснете, ако сутрин не се товарите с новините по телевизията. Пуснете радостна мелодия и посрещнете деня с усмивка. А защо не и с малък танц на босо в кухнята?

3. Вземете си домашен любимец

Каквото и животно да решите да вземете, то ще повдигне настроението в мига, в който стъпи у вас. Ако се страхувате да рискувате с куче или котка, вземете птиче или рибки. Предварително разпределете грижите за животното между членовете на семейството, за да няма после нерви и сърдити хора.

4. Код на караниците

Няма как да минем без тях. И в най-доброто семейство се случва нервите да се опънат и най-любими хора да се изпокарат. Затова въведете код на караниците. Когато назрее конфликт, имайте някаква думичка или израз, които да стопират дискусията. Например започвате да се карате на мъжа си, че пак е забравил да изхвърли боклука, но всъщност сте ядосана от деня си в офиса или от излишните килограми, които така и не си отиват. Вместо това да се превърне в неприятна вечер с викове и излишни обвинения, нека мъжът ви ползва кода на караниците. Да вдигне ръка и да каже "Ние не правим така" или просто "Стоп". Това е сигнал и за двама ви, че трябва да се разделите за половин час в две отделни стаи. После ще поговорите разумно.

5. Имайте време заедно

Дали ще е всяка вечер около масата, или събота вечер с игра на карти и пица, всяко семейство трябва да има време само за себе си - без телефони, без чатове, без разсейване. Тези моменти предразполагат към споделяне, а какво по-хармонизиращо от това?!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X