Напишете дума/думи за търсене

Основна разлика между психично здраво и психично болно семейство

В нормалното семейство вниманието е насочено към проблемите и целите на членовете в него. При такъв микроклимат децата ще растат уверени и психологически здрави. В болно семейство цялото време и ресурси се изразходват за обсъждане на други хора.

Най-вероятно децата, отгледани в такава среда, ще израснат предатели.

В психологично здраво семейство малчуганите обсъждат своите задачи, цели, проблеми, решения. Те говорят за това. Такива деца имат силни връзки с другите. Уважават обществото, спазвайки неговите правила.

В психологично болно семейство се обсъждат несгодите на околните, наслаждавайки се на детайлите от живота на някой друг. И винаги по негативен начин - със завист или осъждане. Членовете на това домакинство нямат време да решават собствените си проблеми, склонни са да предават най-личните тайни – своите и на най-близките си души, на непознати. Това е слабо и токсично семейство.

В такъв гнил климат не е изключено да израсне човек, който е психически нездрав, завистлив психопат, който рано или късно губи всичко. Дори ако благодарение на естествената интелигентност и способности той е постигнал нещо, ще го загуби така или иначе.
Защото той обсъжда и осъжда други хора и губи уважението на средата, в която се движи. В здравото общество подобно поведение не е добре дошло.

От болно семейство в повечето случаи излизат губещи индивиди, които пропиляват живота и ресурсите си, за да обсъждат съществуването на останалите. Където и да отидат, те незабавно започват да говорят за другите.

Успешните хора обсъждат проблемите на своята група в самата група. И не си размахват кирливите ризи извън пределите на дома. И не ровят в чужди боклуци.

Неща, с които се отличаваш, ако си отгледан от силна майка

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X