Напишете дума/думи за търсене

Добавки за поддържане на здравословни нива на кръвната захар

Захарният диабет е сложно заболяване, което изисква постоянен контрол върху начина на живот и строга диета. Предотвратяването на това състояние изисква да се контролира нивото на захар (глюкоза) в кръвта. Ето някои от най-добрите добавки, които помагат да поддържате всичко под контрол.

Според различни оценки от 7 до 9% от населението на развитите страни страда от диабет. Профилактиката и терапията на това заболяване включва корекция на начина на живот и лекарства, за да се сведе до минимум рискът от усложнения и дори смърт.

Какво трябва да знаете за диабета

Диабетът се характеризира с метаболитни нарушения с повишени нива на глюкоза в кръвта. Болестта се развива в резултат на инсулинова резистентност, недостатъчно производство на този хормон или и двете. При инсулинова резистентност клетките на тялото се противопоставят на влиянието на инсулина или липсата на инсулин в резултат на слаба секреция води до хипергликемия, нарушаване на минералите и електролитите и нестабилен метаболизъм на липидите и протеините.

Рискови фактори за развитие на диабет тип 2

- Възраст 45+
- Депресивни състояния
- Генетично предразположение
- Хипертония
- Висок брой триглицериди
- Кардиологични проблеми
- Липопротеинов холестерол с ниска висока плътност (HDL)
- Затлъстяване
- Поликистозна болест на яйчниците
- Заседнал начин на живот

Признаци и усложнения на диабет тип 2

- Тенденция към инфекция
- Замъглено зрение
- Умора
- Бавно заздравяване на рани
- Постоянна жажда и глад
- Често уриниране
- Изтръпване или изтръпване в крайниците
- Неразумно отслабване
- Прекомерно суха кожа


Добавки за поддържане на нормална кръвна захар

Берберин

Берберинът е алкалоид, който се среща в орегонското грозде, канадския хидрастис и бербериса. Берберинът има противовъзпалително и антидиабетно действие. Това предполага подобряване на инсулиновата резистентност, увеличаване на производството на този хормон. Берберинът подобрява нивата на триглицеридите, общия холестерол и HDL.

Хром пиколинат

Хромът е минерал от съществено значение за метаболизма на въглехидратите и липидите. Хората с непоносимост към глюкоза и диабет имат повишена нужда от него. Хромът присъства в някои храни (бирена мая, говеждо, пуешки гърди, броколи). Приемът на хром добавки с богати на въглехидрати храни може да подобри метаболизма на глюкозата след хранене.

Псилиум

Активната съставка в обвивката е арабиноксилан. Псилиум обвивката е водоразтворимо влакно. Когато се консумира, гелът образува и забавя скоростта на смесване на храносмилателните ензими с частично усвоена храна в храносмилателния тракт. Това потиска усвояването на глюкозата и намаляването на нейната концентрация в кръвта след хранене. Други свойства на обвивката на псилиума са понижаване на нивата на холестерола и намаляване на симптомите на диария.

Берберинът – какво лекува? Наръчник за ползване

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X