Напишете дума/думи за търсене

Малки новогодишни обещания за големи радости през 2023 г.

Честита нова година, приятели! Свикнали сме по това време всяка година да се заричаме за големи дела, но в същото време знаем, че изпълнението им рядко е по силите и волята ни.

Затова ви предлагаме тази година да си обещаем малки неща, които обаче ще донесат голяма промяна за всеки от нас. 

Изберете си някои от тези обещания, напишете си ги на листче и го сложете в портфейла си. Нека е с вас и ви напомня всеки ден, че да има радост в дните ви зависи най-вече от вас самите.

1. Ще започна да се питам всяка сутрин "Какво искам". Не какво трябва да направя днес, а какво искам да направя. Как искам да изживея деня си.

2. Ще започна да благодаря всяка вечер за изминалия ден. Колкото и да е трудно или пък сиво, щом съм дочакала края на тоя ден, утре ми се дава нов шанс и е добре да го посрещна с благодарност.

3. Ще започна да се усмихвам на непознати. Нека да ме мислят за луда - усмивката носи реална радост на човек и е неговата настройка към света. Светът рано или късно му връща обратно тази настройка.

4. Ще започна да се обличам в по-светли цветове. Ако ще да е една брошка или една фиба, но ще започна да добавям повече настроение във външния си вид - това ще се прехвърли и вътре в мен.

5. Ще започна да помагам. Може да храня уличните котки или пък да купувам храна на самотен човек от блока, но помощта е дар за този, който я осъществява, и аз редовно ще си подарявам това.

6. Ще си правя симпатични списъци. Ще си купя шарени листчета и ще планирам дните си и основните задачи, за да ми е по-лесна организацията и за да помня по-малко неща.

7. Ще изхвърля ненужни вещи и дрехи. Ще се освободя и ще направя пространство за повече въздух и лекота.

8. Ще намаля времето си в социалните мрежи. Няма нужда изобщо да обяснявам защо. Просто ще го направя, за да живея по-спокойно и хармонично и за да имам повече време за близките си и себе си!

9. Ще слушам повече нова музика. Ще се запозная с нови изпълнители, ще чуя нови ритми, ще помечтая за нови пътувания...

10. Ще чета поне по две книги месечно. Ще си доставя това богатство!

11. Ще ям повече зеленчуци. Ще си купя кулинарна книга и ще си направя годишно меню с нови и много зеленчукови рецепти. Това е здраве, а радостта тръгва оттам.

12. Ще казвам по-често "обичам те" и на себе си, и на хората, които обичам. Винаги има време за това. И нищо не е по-важно.

Защо и как боговете са създали щастието?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X