Напишете дума/думи за търсене

Семпъл уред намалява болките в гърба и целулита (+видео)

Това е простичък и доста евтин фитнес уред, който се нарича накратко фоумролер, а всъщност представлява масажор с пяна. Той е създаден за самомасаж, като може да помогне за облекчаване на мускулни стягания, болезненост и възпаление на тъканите и заздравяване на ставите.

Самомасажът с фоумролер може да бъде ефективен инструмент за разгряване или отпускане преди и след тренировка. А ползите от него са немалко.

1. Облекчете мускулната болка

Самомасажът с фоумролер може да бъде полезен за облекчаване на възпалените мускули и намаляване на възпалението. С него ще намалите болката след тренировка, а също и ще облекчите мускулната треска, която се появявя по-късно.

2. Увеличете обхвата на движение

Фоумролерът може да ви помогне да увеличите обхвата на движение, както и своята гъвкавост. Комбинацията от масаж с пяна и статично разтягане е най-ефективна за увеличаване на обхвата на движение.

3. Временно намалете появата на целулит

Някои производители на фоумролери твърдят, че продуктите могат да помогнат за разхлабване и разбиване на фасцията. Фасциите са съединителните тъкани на тялото и допринасят за появата на целулит.
Докато се самомасажирате, може да изгладите кожата си и евентуално да подействате положително срещу целулита.

4. Облекчете болките в гърба

Фоумролерът може да бъде супер ефективен срещу болки в гърба. Важно е обаче да се внимава, когато се използва на гърба, защото може при неправилно ползване да се нараните.

Вижте видеото, за да разберете как да го ползвате като начинаещи:

5. Управлявайте симптомите на фибромиалгия

Работата с фоумролер показва обещаващи резултати и при лечение на симптоми на фибромиалгия. Фибромиалгия е заболяване, при което се изпитват мускулни, ставни болки и хронична умора.

6. Отпуснете се

Много хора смятат, че масажът с фоумролер е релаксиращ. Отпускането на мускулите може да ви помогне да се почувствате по-малко напрегнати.

Така че, ако нивата на стрес във вашето ежедневие са високи, вземете си един фоумролер и 1-2 пъти на ден релаксирайте с него за по 10 минути.

С фоумролер работите върху тези 4 зони:
• Гръб
• Дупе
• Квадрицепси на краката
• Бедрени абдуктори

Какво е важно да знаете, преди да започнете да работите с фоумролер

Започнете с лек натиск и натрупвайте, докато свикнете с уреда и масажа. Отначало може да ви е болезнено, ако мускулите ви са стегнати. За да регулирате налягането, намалете количеството телесно тегло, което поставяте върху ролката. Например, ако работите с прасеца, използвайте ръцете си, за да подпомогнете тялото си и да свалите част от телесното си тегло от ролката.

Бавно търкаляйте нежните зони за 10 секунди, за да започнете, след това работете до 30 до 60 секунди наведнъж.

Избягвайте лумбалната област на кръста, защото може да си навредите повече, отколкото да си помогнете.

Не масажирайте твърде бързо. Ако дадена зона е много болезнена, й посветете повече време.

Не масажирайте всеки ден, а през ден.

Не масажирайте само едно и също място.

Не бъдете пасивни, докато масажирате. Стягайте и отпускайте мускулите си.

Не забравяйте да дишате. Дишането предотвратява стягането на мускулите.

Имайте предвид, че колкото по-твърд фоумролер си вземете, толкова по-интензивни ще са упражненията и по-силен ефектът от тях.

Пийте много вода след масажа с фоумролер, за да помогнете за възстановяването.

Едноминутни упражнения елиминират стреса и носят радост

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X