Напишете дума/думи за търсене

Най-добрите етерични масла при еректилна дисфункция

Ако търсите естествен начин за лечение на еректилна дисфункция, може да обмислите използването на етерични масла. Те може да помогнат на партньора ви да се отпусне.

Има много начини да добавите етерични масла към вашата рутина:

  • Направете компрес със студена или гореща вода и го наложете на кръста и корема.
  • Използвайте няколко капки за масаж на кръста и корема.
  • Капнете няколко капки чисто масло - етерично масло без носител - по вашите чаршафи и калъфки за възглавници.
  • Използвайте под формата на спрей във вашата спалня.
  • Сложете в дифузер в спалнята.
  • Добавете няколко капки разредено етерично масло към гореща вана.

Не поглъщайте етеричните масла. Само някои от тях са подходящи за вътрешно ползване. Винаги разреждайте етеричните масла със зехтин или кокосово масло, преди да ги използвате върху кожата. Това предотвратява дразненето.

Тези етерични масла могат да помогнат за справяне със симптомите на еректилната дисфункция.

1. Иланг иланг

Етеричното масло от иланг иланг действа на няколко нива, за да помогне за лечение на проблемите с ерекцията. Има еуфорични свойства, които осигуряват чувство за благополучие и повишено самочувствие. Иланг иланг се използва за лечение на фригидност, депресия и тревожност.

2. Роза

Доказано е, че розовото масло облекчава депресията и помага за релаксация. То е афродизиак, за който се смята, че поражда щастие и самочувствие, което може да помогне в интимните моменти. Розовото масло повишава либидото и засилва производството на сперматозоиди и тестостерон.

Проучване от 2012 г. установи, че плъховете, които са вдишвали розово масло, са защитени от вредното въздействие на вдишването на формалдехид, което може да причини проблеми с качеството на сперматозоидите и нивата на серумен тестостерон.

3. Лавандула

Лавандулата често е първото етерично масло, към което хората се обръщат за различни здравословни проблеми. Проучване от 2014 г. установи, че комбинираната миризма на лавандула и тиквен пай има най-голям ефект върху притока на кръв в пениса. Размерът на проучването беше малък, само с 31 участника, така че са необходими по-сериозни изследвания, за да сме сигурни. Но едно е сигурно и сега - няма да навреди.

Установено е, плъховете, които вдишват лавандулово масло, намаляват увреждането на сперматозоидите и репродуктивните си системи. Лавандулата е добре известна със своите антидепресантни и релаксиращи ефекти.

4. Розмарин и лавандула

Проучване от 2015 г. показа, че етеричните масла от розмарин и лавандула в комбинация намаляват увреждането на репродуктивната функция и оксидативния стрес при мъжки плъхове с диабет. Тези масла също имат положителен ефект върху нивата на тестостерон и качеството на спермата. Смята се, че това е свързано с антиоксидантните свойства на маслата.

5. Канела

Доказано е, че етеричното масло от канела подобрява сексуалната функция. Проучване върху животни установи, че екстрактът от канела увеличава теглото на тестисите и броя на семенните мехурчета при животните. Това може да се дължи на факта, че маслото стимулира нивата на хормоните. Канелата също така увеличава броя на сперматозоидите и нивата на тестостерон. Подвижността и жизнеспособността на спермата също се подобряват благодарение на това етерично масло.

6. Босилек

Босилекът отдавна се използва като билково лекарство за лечение на различни заболявания. Изследвания върху плъхове установяват, че екстрактът от босилек значително увеличава подвижността, жизнеспособността и броя на сперматозоидите. Също така може да намали оксидативния стрес.

Екстрактът от босилек предпазва от тестикуларна токсичност, причинена от тежки метали. В съответното проучване тестикуларната тъкан на интоксикирания плъх показва значителни промени след прием на босилек. Смята се, че това се дължи на антиоксидантната способност на билката. Установено е, че босилекът има и антидепресивни свойства.

7. Джинджифил

Доказано е, че екстрактът от джинджифил има силен ефект върху хормоналната активност при мъжки плъхове. Джинджифилът е мощен антиоксидант, който може да предпази от оксидативен стрес. Джинджифилът може също да увеличи функцията на сперматозоидите и тяхната концентрация.

8 неща, които не знаем за мъжката ерекция

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X