Напишете дума/думи за търсене

Бракът трябва да е като договор за наем на апартамент

Когато бях девойка, моят баща ми разказва как келтите подновявали брака си на всеки седем години.
Чувайки това, бях напълно обезсърчена от мисълта, че хората просто ще направят преглед на връзката и ще изберат да се разделят след определен брой години.
С напредването на възрастта започнах да разбирам защо хората биха искали да преразгледат брака си и да се разделят след няколко години.
С начина, по който стоят нещата в съвремието, започвам да се чудя дали бракът наистина трябва да е „докато смъртта ни раздели“.

Може би на брака и на дългите връзки трябва да гледаме като договор за наем, трябва да ги подновяваме всяка година.
Какви са ползите от това?

1. Отървава ни от колебанието

Много хора смятат, че бракът е постоянно нещо или се чувстват, че един евентуален развод ще ги накара да загубят твърде много.
Ако приемем, че браковете, които редовно се подновяват, ще имат начини да разделят нещата напълно равномерно, може в крайна сметка да убеди повече хора да се оженят.
Чрез премахването на усещането му за нещо „доживот” и намаляването на въздействието на развода, повече хора може да се интересуват от сериозна връзка.

2. Краят няма да е неприятен
Наличието на редовно подновен брак ще улесни раздялата по приятелски начин, нали?

3. Кара двойките да работят по-усилено, за да запазят любовта си
В днешно време изглежда, че много хора са склонни да спрат да полагат усилия за другия и за връзката си, след като сложат брачна халка на пръста си.
Но ако знаем, че всичко може да приключи, след като половинката ни „прегледа” брака и реши да не го подновява, няма ли да искаме да работим по-усилено за запазването на любовта?

4. Това би принудило двойките да мислят за брака си по-обективно

Когато двойките вече не се притесняват да бъдат заедно „до смъртта си“, те са в състояние да се тревожат за други аспекти на връзката, които може да се нуждаят от подобрение.
Ако приемете постоянния статут на брака за несменяем, това може да накара някои двойки да предположат, че не трябва да полагат усилия да поддържат връзката непокътната, защото другият партньор е щастлив със статуквото.

5. Това би насърчило независимостта
Взаимозависимите връзки почти никога не са здрави и в много случаи браковете могат да причинят наистина нездравословна динамика в семейството.
Когато опцията за подновяване на брака е на масата, и двете страни биха имали по-голяма вероятност да запазят определено ниво на социална и финансова независимост.
Това може да направи семействата много по-силни.

13 особености на връзка, която няма бъдеще

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X