Напишете дума/думи за търсене

Грешките на една самотна майка

Днес да си самотна майка вече не е самотно занимание. Около теб ще има още поне дузина. Защо дойдоха такива времена, е съвсем друга тема. Днес ще обсъдим само кои са основните грешки на един родител, който остане без подкрепа в отглеждането на своето дете.

1. Не иска помощ

При някои е свързано с гордост, при други - с желание да се самодокажат. Ако жената е била изоставена от партньора си, тя го прави напук на него и на всички. За да покаже, че няма значение, че е сама, че ще се справи. Ако пък тя е причината за раздялата, съществува и чувство за вина. И отново се действа неразумно. Всеки човек има нужда от помощ, а майката има двойна такава. Да отказва помощ, не е геройство, а глупост, която рефлектира и върху нейното дете. 

Да отказва пари, също е огромна грешка. Не ги възприемайте като подаяние. Това са парите на вашето дете и вие нямате никакво право да ги отклонявате.

2. Не поставя условия

Още при раздялата трябва да бъдат поставени условия. От двете страни, разбира се, и по възможност при консенсус между жената и мъжа. Това е от изключителна важност както за тях двамата, така и за детето им. Когато има правила и граници, има спокойствие. И много бързо шокът от промяната ще бъде преодолян от всички. 

Тези условия трябва да включват уговорка за издръжката, за начина на виждане, за разпределение на ваканциите, за възпитанието. Ако имате възможност, обсъдете с бившия си партньор дори дребни на пръв поглед детайли, за да не се разминавате по-нататък в отглеждането на общото ви дете. Неща като това колко време може да гледа телевизия, в колко часа трябва да си ляга, кой по какви предмети може да му помага и т.н.

3. Задълбава в самосъжаление

Никой не си пожелава раздяла, когато стартира живота си с парньор до себе си. Но често се оказва така, че раздялата след известен период от време е по-добрият вариант в името на тяхното бъдеще и на щастието на тяхното дете. Много жени задълбават обаче в този тъжен момент с години, изграждат представа за себе си като жертви, затъват в самосъжаление. Дайте си няколко месеца да се съвземете, погрижете се за душата си, за тялото си, и се изправете отново. В името на щастието. В името на детето ви. Знаете, че децата имат нужда най-вече от щастливи родители. Покажете им как да се борят за щастие. Не ги учете на негативното и съжалението. Не сте жертва. Вие сте една от стотиците жени, които днес започват нов етап от живота си. Откъде знаете, че няма да е за добро?!

Как самотната майка да възпита момче

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X