Напишете дума/думи за търсене

Какво да не чистим с кухненска хартия

Да, кухненската хартия изглежда супер удобна за всякакъв вид ползване – от кухнята, през банята, та чак до колата, но замисляли ли сте се, че тя не е никак дружелюбна към околната среда, а на всичкото отгоре може да навреди на някои видове повърхности.

Килими и мокети

Разляли сте кафе върху килима? Не посягайте към кухненската хартия. Избърсването на разляти храни или търкане на петна с кухненска хартия ще остави остатъци от хартия върху мокетите и килимите и няма да не свърши работа за почистването. Вместо това използвайте чиста, суха кърпа, за да попиете разлятото, оставете да изсъхне и след това минете с прахосмукачка.
Има още един проблем с използването на кухненска хартия върху вашия килим или мокет. Почистването на петното ще накара мъхът да влезе дълбоко във влакното и след това ще бъде трудно да се възстанови неговия естествен вид.

Електронни екрани

Дръжте кухненската хартия далеч от телевизионния екран, лаптопа и дори мобилния си телефон. Те са деликатни, а кухненската хартия не е най-нежната тъкан и може да ги увреди, макар да е едва видимо.

Вместо това използвайте продукт и кърпа от микрофибър, проектирани специално за тези повърхности. Препоръчва се да си вземете и специален разтвор за екрани, който да не съдържа алкохол и амонят.

И това не е единственото нещо, което трябва да знаете, ако искате устройствата ви да работят възможно най-дълго. Важно е също да не прилагате прекалено голям натиск, когато почиствате тези екрани, защото това може да причини повреда на кристалите на LCD.

Огледала и прозорци

Кухненската хартия не е подходяща и за нашите огледала и прозорци. Тя оставя след себе си власинки, които ясно си личат, а ние искаме искрящи от чистота огледала и прозорци, нали? Вместо това ползвайте кърпи от микрофибър. Също може да почистите с парче чист плат, с вестник или дори с хартиена торбичка. Всички те не оставят власинки.

Дъски за рязане

Когато почиствате петна като сокове от месо върху дървена повърхност като дъска за рязане, не използвайте кухненска хартия, тъй като тя няма да попие напълно цялата течност.
Вместо това използвайте чиста, влажна кърпа с дезинфектант върху нея, за да отстраните всички остатъци. За петна опитайте със сапун и гъба.

Очила

Кухненската хартия е сурова, както вече казахме, и може да повреди повърхността на вашите очила. Вместо нея ползвайте специална микрофибърна кърпа или плакнете очилата веднъж седмично под течаща вода, като ги насапунисате предварително.

Не я изхвърляйте в тоалетната!

Тази хартия е доста твърда и груба и може да причини запушване на вашата тоалетна. Така че внимавайте и най-добре я изхвърляйте в боклука.

Още нещо: избирайте кухненска хартия с по-малки отрязъци. Така няма да хабите от нея и няма да замърсявате излишно природата.

Суперхитри приложения на домакинската хартия

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X