Напишете дума/думи за търсене

Възможни ефекти от поглъщането на камъни при кучетата

Въпреки че може да изглежда забавно или анекдотично поведение, многократното поглъщане на камъни за дълъг период от време може да причини на кучето редица много сериозни проблеми.


• Чревно запушване:
Ако вашето куче погълне камък, това може да причини пълно или частично чревно запушване. Състоянието може да се прояви под формата на диария, летаргия, дехидратация и болки в корема...

• Перфорация на стомаха: Камъните са твърди и могат да имат остри ръбове, така че лесно могат да разкъсат вътрешността на кучето. Симптомите на тази патология са много подобни на по-горе споменатите.

• Счупени зъби: Счупеният зъб може да изглежда маловажен, но може да ограничи или напълно да обезсили способността на кучето да хапе и по този начин да се храни. Освен това в дългосрочен план оралните лезии насърчават бактериални инфекции, които могат да бъдат много опасни.

Има много причини, поради които вашето куче може да яде камъни. От разстройство на пика до растеж на зъбите, кучето може да избере този безвреден елемент, за да помогне за облекчаване на определени симптоми. Работата на собственика е да замени това поведение с друго, което осигурява благополучие на домашния му любимец, но без да застрашава устната и стомашната му система.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X