Напишете дума/думи за търсене

храната

;
Защо трябва да ядем храни с висока жизнена енергия и кои са те

Защо трябва да ядем храни с висока жизнена енергия и кои са те

Забързаното ежедневие, стресът и недоспиването са основни причини за болести от най-различно естество. Ето защо изключително важно е каква храна приемаме.

Как да намалим калориите в храната

Как да намалим калориите в храната

За никого не е тайна, че главното условие за успешно отслабване е да изразходваме повече калории, отколкото приемаме. За работи това правило, е достатъчно да съкратим калориите в менюто си.

Признаци за непоносимост към едни от най-срещаните храни

Признаци за непоносимост към едни от най-срещаните храни

Непоносимостта към храни и хранителните алергии не са едно и също нещо. Обикновено симптомите на непоносимост към храната не са животозастрашаващи, но може да бъдат доста неприятни.

Съвети на готвачи - как да разберем дали ресторантът си струва

Съвети на готвачи - как да разберем дали ресторантът си струва

Дори и да харесвате определена верига ресторанти, трябва да знаете, че качеството на храната, която сервират на различни места, зависи от ръководството и персонала.

Орторексията - как да я разпознаем и защо е опасна

Орторексията - как да я разпознаем и защо е опасна

Модата на здравословното хранене носи не само ползи, но и вреди. Разбира се, в желанието да сме здрави няма нищо лошо, но то понякога става натрапчиво и прераства в сериозно психическо разстройство -

Грешки, които правим, когато се храним навън

Грешки, които правим, когато се храним навън

Допреди няколко десетилетия в европейските ресторанти всички ястия се сервираха на масата едновременно, а системата беше известна като service a la francaise.

Десетте правила на правилното хранене

Десетте правила на правилното хранене

Хармоничната връзка с храната, също както и любовните отношенията, може да ни донесе много удоволствие и ползи. Предлагаме ви няколко начина да внесете баланс в тях. 1.

Станка от Know How to Cook: Не сядам на масата без костен бульон (+рецепти)

Станка от Know How to Cook: Не сядам на масата без костен бульон (+рецепти)

Стремежът към чисто хранене и здравословно живеене е приятен за всеки модерномислещ човек, който цени себе си и своето здраве. При някои обаче се превръща в остра необходимост.

Защо никога не трябва да използваме втори път опаковки за храна

Защо никога не трябва да използваме втори път опаковки за храна

Гледайте обозначението върху пластмасата - експерт в отдел “Материали за контакт с храни” в Националния център по обществено здраве и анализи, един от най-опитните български специалисти в тази област.

Яйцата - полезни или вредни за здравето

Яйцата - полезни или вредни за здравето

Неведнъж сме се сблъсквали с твърденито, че яйцата са източник на лош холестерол. В продължение на години този мит ни караше да избягваме яйцата, страхувайки се от "лошия" LDL холестерол.

X