Напишете дума/думи за търсене

Вълшебствата, които витамин С прави за кожата

Почти е невъзможно да направите нещо погрешно, що се отнася до консумацията на витамин С- ядете го, пиете го и ако не страдате от дадена алергия, го нанасяте върху кожата си.

Да, последното е абсолютно сериозно. Той има чудотворни ефекти за красотата. От акне до обезцветяване витамин C означава лек.
Кои са ползите, които витамин С има върху кожата?

1. Регенерира клетките
Научните изследвания показват, че витамин С е мощен антиоксидант, което означава, че той играе активна роля в процеса на регенерация на увредените клетки. Наред със здравословна диета, когато се прилага директно върху кожата, той засилва процеса за по-бързо възстановяване.

2. Елиминира нарушителите
Точно както диетата, богата на антиоксиданти, се бори със свободните радикали в тялото, засилвайки имунната система, витамин С прави абсолютно същото за кожата. Той се абсорбира лесно от нея и блокира лошите ефекти на UV светлина и замърсения въздух.

3. Помага за лечение на акне
Витамин С предотвратява възпалението, което помага за зарастване на рани и успокоява зачервяването на кожата. Тъй като той е силно киселинен, когато се прилага директно върху кожата, той ще задейства производството на колаген и еластин.

4. Намалява последиците от стареенето
Докато сме на тема колаген, нека не забравяме стягащия ефект на витамин С върху здравата кожа. Колкото по-рано включите серум с витамин С в ежедневната си грижа за кожата, толкова по-добри резултати ще получите в дългосрочен план.


5. Третира обезцветяването
Витамин С е известен с това, че ограничава производството на меланин, който причинява тъмни петна и хиперпигментация. Той също така е ефективен за премахване на кръгове под очите, ако се използва редовно. А тонизираният тен означава здравословен блясък.

6. Хидратира кожата
Кожата губи влага през деня. Проучванията показват, че магнезиевият аскорбилфосфат, производно на витамин С, играе важна роля за запазването на влагата в кожата. Разбира се, пийте достатъчно вода на ден, за да хидратирате кожата.

Неща, които трябва да имате предвид
- Витамин С е най-ефективен за кожата под формата на аскорбинова или L-аскорбинова киселина. Други ефективни негови форми са тетрахексилдецил аскорбат, магнезиев аскорбилфосфат и метилсиланол аскорбат.

- Въпреки че рядко предизвиква алергии, препоръчваме ви първо да го изпробвате, като нанесете малко количество от него върху покрита част от тялото и го наблюдавате през следващите 24 часа.

- За да се възползвате максимално от ефектите на витамин С, включете го и в хранителния си режим също.

- Нанесете серум върху кожата, преди да използвате витамин С.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X