Напишете дума/думи за търсене

Как да се спасим от есенната меланхолия

Есенна депресия, есенна меланхолия, есенно пропадане... Наречете го както искате.

Още е топло, но градусът на слънцето се променя ежедневно, сутрините и вечерите са хладни, а тялото ни усеща категорично, че скоро ще трябва отново да бъде навлечено с повече ката дрехи.

Вече във вашето съзнание и подсъзнание есента е време на депресия, безпокойство, тъга и лошо настроение.

Въпреки това може да бъдете щастливи и радостни през есента и зимата. Вътрешното ви състояние не зависи от времето или настроението на вашия колега, партньор или близък приятел. Вътрешното ви състояние зависи само от вас.

Как да не се обезсърчим и да бъдем щастливи

Има хора, които са подложени на негативни емоции и за тях няма значение дали е лято или зима, винаги може да се намери причина за тъга. А есента и лошото време са добра причина и душата заради това веднага ще стане тъжна. Често това са хора без енергия, отслабена от стрес и безпокойство. Такива хора нямат ресурс за физически упражнения, тяхното емоционално и физическо здраве е занижено.

Ако се чувствате уморени, липсва ви тонус - свържете се със специалист. Ако имате сила за живот и се радвате на добро настроение - удължете това състояние. Занимавайте се със спорт, танцувайте, пейте, ходете повече на открито, намирайте радост в малките неща. И тогава есента ще бъде повод за вълнение за вас.

Обърнете внимание на случващото се във вашия вътрешен свят. Човекът е създаден от самата природа по такъв начин, че тялото да се забавя през есента и зимата. И ако живеехме в ритмите на природата, а не в ритмите на прогресивна цивилизация, тогава този сезон би било естествено да се забавим.

Насладете се на цветовете на есента и прекарайте повече време с най-близките хора. Затоплете душите си един с друг и се изпълнете взаимно с радост, спокойствие и топлина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X