Напишете дума/думи за търсене

Трите думи, от които се нуждае всяко дете

Може вашето дете да е пеленаче, може да е току-що проходило, може да е див тийнейджър и хващащ живота си в ръце млад човек, то е вашето дете и ще остане дете цял живот. Бъдете живи и здрави да бъдете негов достоен родител и опора за дълги и честити години!

Някои хора имат проблем с вербализиране на чувствата си. Ако обаче вие сте родител, няма "не може" за вас. Най-малкото дължите на своя наследник няколко признания, които ще му помогнат да расте по-силен, по-уверен и по-щастлив. Не ги спестявайте! Всяко време е подходящо да ги изречете. Но го направете на всяка цена, защото това е горивото за летежа на вашето любимо същество.

1. Вярвам в теб

Може би имате мързалив наследник. Дете, което винаги е на последно място в училищните "класации". Дете, което има обективни или субективни трудности да бъде най-добрата версия на себе си. Вие и единствено вие сте длъжни да вярвате на своето чедо. Не мислете, че това е куха вяра, която ще го заблуди, че има шансове, че заслужава такива. Вярата по магичен начин дава криле на човека. А кой, ако не вие, ще помогнете на своето дете да лети и успява?!

2. Обичам те

Знаете ли какво всъщност съдържа "обичам те"? Това означава - приемам те, какъвто си. Ценен си ми с всичките си недостатъци и грешки. Твоето щастие е важно за мен, а не твоите постижения. 
Ако не успеете да покажете всячески любовта си към своето дете, то няма да успее да я развие към себе си, а оттам няма да успее да я спечели и от другите. Обричате го на един труден живот. Недейте! 

3. Тук съм за теб винаги, на всяка цена

С годините хората, на които можем да разчитаме, се стопяват като сняг през месец април. А всеки човек се нужда от котва и пристанище. От някого, при когото винаги може да се върне - независимо дали е сломен или супер успял. Разочарован и обезверен или готов за промяна и нуждаещ се от силна нова надежда. Бъдете тази опора за своето дете и му го кажете. Не мислете, че то го знае по презумпция. Изречете го с думи! Бъдете конкретни в готовността си за подкрепа! С това вие създавате един силен човек, способен да постигне и невъзможните си мечти.

6 неща, които трябва да казвате редовно на децата

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X