Напишете дума/думи за търсене

С упражнението „хаос” възстановявате контрола над живота си

Ако нещо ви е извадило от обичайния ви коловоз или трябва да вземете важно решение, това упражнение ще ви помогне да възстановите спокойствието, което ви е нужно.

Това упражнение решава три проблема едновременно.
1. Връща контрола върху живота.
2. Връща самочувствието.
3. Развива умението за устойчивост на стрес в ситуация на неочаквани промени.

Упражнението се изпълнява със затворени очи. Това се прави, за да работите изключително с вътрешното си съдържание и с латентния си потенциал.
Ако правите упражнението с отворени очи, мозъкът улавя и анализира цялата информация, която се намира в пространството около вас. Така ефективността на упражнението значително намалява.

Техника за упражнението "Хаос"
• Затворете очите. Представете си себе си в пространство, където около вас цари хаос. Той е навсякъде. Какво виждате? Какво ви заобикаля? Как изглежда този хаос и как се чувствате?
• Представете си, че светът около вас замръзва и сега може да обмислите това, което ви заобикаля, по много по-обемни и подробни начини. И може би сега ще забележите онези неща, които не сме забелязали преди. Как изглежда светът около вас сега? Какво ви заобикаля? И как се чувствате от това?
• Въпреки факта, че светът около вас е замръзнал, вие сте единственият човек, който има възможност да се движи. И сега може да правите каквото искате с това пространство. Какво искате да правите? Как може да успокоите хаоса около вас?
Не бъдете мързеливи, важно е да правите тази част от упражнението с голямо внимание. Тук се крие цялата му същност. Правейки това в несъзнаваното, в реалния живот, когато се сблъскате със ситуация на неочаквани промени, ще действате по вече утъпканите стъпки. Ще бъде по-лесно да сте там. Бързо ще може да възстановите контрола над ситуацията, над живота си. И може бързо да възвърнете самочувствието си.

След като направихме това с хаоса около вас, преминаваме към следващата част от упражнението.
• Представете си, че светът около вас отново оживява. Какво гледате сега? Какво мислите за околното пространство? Какво чувствате?
Ако тези усещания са приемливи за вас, трябва да ги пуснете у вас и да ги вземете със себе си в настоящето. Ако те не са достатъчно изобретателни, важно е да повторите това упражнение още няколко пъти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X