Напишете дума/думи за търсене

Недостатъците на виртуалното обучение

Вече ви разказахме за предимствата на виртуалното обучение.
Ако искате да започнете да се образовате по този начин или вече го правите, важно е да разберете и недостатъците на този образователен модел.

1. Изисква повече дисциплина
Въпреки че виртуалното образование е възможност за изграждане на автономия, това невинаги е лесна задача. Нужни са усилия и силна воля, за да бъдете добре организирани.
Освен това, за да учат ефективно, учениците трябва да притежават необходимите умения за извършване на автономно обучение, които може да нямат.

2. Изисква технологичен достъп
Не всеки има компютър и достъп до интернет.

3. Потенциал за нискокачествени курсове за обучение
Все повече виртуални класни стаи се появяват. Не всички от тях обаче са програми с добро качество. Затова трябва да сте внимателни към образованието, което получавате, и да се опитате да намерите най-добрия вариант за вас.

4. Увеличава времето на екрана
Проучванията показват, че продължителното време пред монитора създава психофизиологични проблеми, като промени в циркадния ритъм, моделите на съня и нивата на хормоните.
Ако сте от хората, които работят и учат пред компютър, важно е да помислите как това може да повлияе на вашето здраве. Трябва да сте сигурни, че често почиват очите ви, да носите очила, предпазващи от синя светлина, да излизате навън и да поемате чист въздух от време на време.

5. Риск от плагиатство
Моделът на виртуалното образование улеснява плагиатстването на работата на други хора или кара околните да вършат работата вместо вас.

6. По-малко лично взаимодействие
Намалява личните взаимодействия както с учители, така и със съучениците.

7. Някои образователни клонове са изключени
Има някои области на изследване, които не могат да се осъществят виртуално. Това е особено вярно за тези, които се нуждаят от практическо обучение, като областите на медицината и други науки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X