Напишете дума/думи за търсене

Смъртта на любовта - тъжна приказка

Историята за смъртта на Любовта разказва за влюбена двойка и гнева на Хейт, че не може да унищожи чувствата им един към друг.
Имало някога мъж и жена, които се срещнали и са се влюбили силно и се заобичали дълбоко. Въпреки това, за разлика от много други двойки, те се стремели да направят разбирателството, щедростта и приятелството крайъгълните камъни на връзката си.

Всички около тях бяха изненадани, когато разбрали, че е възможно да има любов като тази. Някои завиждали на двойката, а други им се възхищавали. Те станали модел за подражание за мнозина.

Въпреки това, когато Омразата, която била свикнала винаги да печели, научила за тази история, се притеснила. Тя свикала спешна среща с всички свои приятели. Не можела да позволи това да се случва, защото хората щели да започнат да казват, че Омразата губи силата си.


Лоши чувства идвали отвсякъде на срещата с Омразата. Никога досега не били призовавани заедно толкова спешно и с нетърпение очаквали да чуят какво щеше да им каже Омразата.

Тя разказала на всички за влюбената двойка и опасността, която крие. Защото, ако хората отново повярват в любовта, рано или късно, лошите чувства ще загубят значението си. Хората щели да осъзнаят, че могат да живеят без тях и всички на тази среща щели да станат излишни. Трябвало да се направи нещо. След кратко мълчание Омразата казала: „Искам Любовта мъртва“.

Омразата се смятала за майката на повечето лоши чувства. Жестокостта се изправила и доста импулсивно, както обикновено, казала, че ще се погрижи Любовта да намери кончината си. Омразата беше доволна, защото Жестокостта почти никога не се проваляла.

Минали няколко месеца, но никой не чул нито дума, нито стон от Жестокостта. Най-после се появила, признавайки, че се е провалила. Двойката отказала да стане жертва на нейните зли намерения. Освен това Жестокостта повече не можела да издържа на доброто настроение на влюбените, затова се отказала и се върнала, без да изпълни задачата.

Омразата била изключително притеснена. Амбицията обаче вдигнала ръка и предложила да изпълни задачата. Омразата сметнала, че изпращането на Амбицията на тази мисия е много добра идея. Защото тя била създание, способно да вкара неудържимо желание за богатство и власт във всяко сърце. Това би било целувката на смъртта за Любовта.

Въпреки тези високи очаквания обаче, Амбицията също се завърнала след известно време, напълно победена. Тогава Омразата решила да изпрати Ревността, която била интригантка и
коварна натура.

Ревността можела да победи почти всички хора, които се обичат.
Но тя също се провалила, както и Вината, Болестта, Бедността, Студенината и Егоизмът. Двойката останала влюбена.


Омразата не можела да измисли какво друго да направи. Най-добрите й кадри не успели да сложат край на любовта на двойката. Поради тази причина всички лоши чувства започнали да вярват, че може би царуването на Омразата най-накрая е приключило. В заседателната зала настъпила тишина.

Изведнъж фигура от публиката се изправила. Била облечена в сиви дрехи и шапка, която покриваше лицето й. Без съмнение това било изключително мистериозно създание. Бавно заговорило и отсякло, че ще изпълни задачата.

Изминали две години, преди мистериозният герой да се завърне. Той влязъл в залата, усмихвайки се презрително, и обявил: „Убих Любовта“. Всички аплодирали и прегръщали мистериозната фигура. Отново лошите чувства триумфирали.

Слухът, който винаги искал да знае всичко, отчаяно желаел да научи името на убиеца на Любовта. Той се приближи до Завистта - най-добрата му приятелка. Тя подигравателно му отвърнала: „Не я ли разпознава? Това е един от най-големите врагове на Любовта. Нарича се рутина”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X