Напишете дума/думи за търсене

Животът е твърде кратък, за да имаш грешната работа

Животът е твърде кратък, за да имате грешна работа, да инвестирате цялото си време и усилия в нещо, което води до нещастие, безпокойство и разочарование, вместо да осигури чувство за благополучие и идентичност.

Всички знаем колко сложно е да се намери „идеалната работа“ в наши дни. Работа, с която сме се идентифицирали и за която сме учили. В повечето случаи се задоволяваме просто да имаме работа, каквато и да е тя, тъй като социалните и икономическите тенденции са се променили толкова много и търсенето на професионална заетост изобщо не отразява количеството налична работа.

Въпреки че си изкарвате прехраната, грешната работа може да ви накара да се чувствате апатични и безнадеждни.

Въпреки това според проучване, проведено от Университета на Роуд Айлънд, може да се чувствате доволни от работата си, дори ако това не е професията, за която сте учили. Удовлетворението от служебните си задължения се основава на представянето и качеството на живот.

От друга страна, както много от нас вероятно са изпитали в даден момент, грешната работа за дълъг период от време може да доведе до много сложни ситуации.

Последиците от неправилната за нас работа
• Чувство, че не допринасяте за нищо - нито вашата собствена работна среда, нито обществото като цяло, нито себе си.
• Фрустрация, стрес и ниско качество на живот , които се отразяват на личните ви взаимоотношения.
• Чувствате се в застой, сякаш не напредвате в никоя посока.
• Липса на признание от вашите работодатели и подкрепа от колегите за работата, която вършите.
• Намаляване на самочувствието, когато видите малки или отрицателни резултати за положени големи усилия. Това се случва както на икономическо, така и на лично ниво.


Грешните за вас трудови заетости имат поне един положителен аспект: ще откриете къде е вашият лимит, какво сте готови и да приемете и какво не сте.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, е, че трябва да приемете както грешките, така и ограниченията си. Те са подтик за промяна - нещо, от което трябва да се възползваме възможно най-реалистично и креативно.

Креативността е приложена интелигентност
Да бъдеш креативен на работното място, включва предлагането на продукт, който е различен и по-ценен от тези, които вече съществуват. Важно е обаче да запомните, че за да бъдете креативни, трябва да сте активни, възприемчиви към околната среда и да отразявате наученото. И трябва да се свържете със себе си и всичко около вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X