Напишете дума/думи за търсене

Отървете се от лошите хранителни навици на работното място в 5 лесни стъпки

Забелязали сте, че вкъщи и когато сте навън, ви е много по-лесно да се храните здравословно и да избягвате изкушенията. Когато отидете на работа обаче, това се превръща в кауза пердута.

Някъде между ранните сутрешни банички и късното следобедно пресягане към кутията с бонбони, които поредният рожденик е оставил, губим връзка със здравословните си намерения.

Ето и общата картина: възрастните прекарват средно по 8,8 часа на ден на работа и свързани с работата дейности. И 66 % от тези работещи са с наднормено тегло или затлъстяване.

Добрата новина? Изследванията показват, че извършването на прости промени в работната среда и ежедневието ви може да подобри качеството на вашата диета и да ви помогне да поддържате по-здравословен начин на живот.

Готови ли сте да започнете? Ето пет стъпки, които може да предприемете още от утре.

Махнете купата с бонбони - заменете я с купа с плодове

Много е вярна приказката “далеч от погледа, далеч от ума“. Простото преместване на купичката с бонбони от бюрото ви или прибирането й в чекмедже е доказано, че значително намалява консумацията на сладки лакомства. И обратно, поставената на видно място купа с плодове насърчава здравословното хапване.

Стойте далеч от вендинг машината

Изследванията потвърждават нещо, което повечето от нас знаят интуитивно: автоматите до голяма степен раздават закуски с високо съдържание на захар, сол и калории и ниска хранителна стойност. Когато следобед огладнеете, заобиколете машината с газирани и сладки неща.

Планирайте, носете здравословни закуски от вкъщи

Поемете контрола върху храната си, като си носите здравословна храна от дома. Слагайте салата или дори сандвич от сутринта, а за следобедна закуска – гранола, ядки, плодове.

Спрете да се храните сами на бюрото си

Огромен е броят на хората, които редовно ядат обяда си сами на своето бюро. Изследванията показват, че храненето с колеги ни кара да избираме по-качествена храна и по-малки количества. Алтернативата е да излезете навън на разходка. Ще ви остави по-малко време за консумация, ще подобри настроението ви и ще ви направи по-спокойни.

Вижте как лесно да повдигнете настроението си.

Не забравяйте да се хидратирате

Дори леката дехидратация може да повлияе неблагоприятно на паметта ви и да увеличи тревожността и умората, предпоставка както за намалена работна производителност, така и за нервна закуска. Дръжте бутилката с вода под ръка, за да може да пиете през целия работен ден. Пиенето на вода вместо една подсладена подсладена напитка ви спестява около 240 калории.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X