Напишете дума/думи за търсене

7 грешки, които трябва да избягваме при готвене на италианска кухня

Храната от Италия има отлична репутация. Известна е с фантастичния си вкус и с интересната шепа основни хранителни вещества, които предоставя. Включването на италиански гозби редовно в хранителния ни режим се счита за здравословно. Има обаче няколко типични грешки, които трябва да се избягват при готвене на италиански рецепти.

1. Добавяне на подправки по време на готвене на паста
За приготвянето на паста са необходими само две съставки: вода и сол. Важно е да се спазват инструкциите на производителя, така че да се свари al dente – тоест с твърда текстура. По този начин усвояването на въглехидратите е по-бавно.

2. Използване на макаронени изделия без вдлъбнатини
Италианците рядко използват гладки видове паста. Те са склонни да избират сортове тестени изделия, които имат жлебове на повърхността. Това позволява на сосовете да се втвърдят по-ефективно, предотвратявайки тяхното изхабяване, оставяйки на дъното на съда.


3. Включване на всякакъв вид сирене
Сиренето е вид храна с изключителни свойства и качество. Осигурява протеини с висока биологична стойност в големи количества. Тези хранителни вещества са от съществено значение, за да се предотврати развитието на състояния, които засягат чистата маса.

Въпреки това не всяко сирене е добър вариант, когато става въпрос за подправяне на пастата. Най-често се използва пармезан. Освен това е най-добре този продукт да е отлежал поне 18 месеца.

4. Не се възползвате от водата, използвана за готвене
Водата, в която се готви пастата, може да се използва за подобряване на вкуса на сосовете, които добавяте към нея по-късно. Поради тази причина е най-добре да не я изхвърляте. Може да я използвате, за да направите още по-добро ястието.

5. Добавяне на домати от консерва
Италианците използват сурови домати като основа. Понякога ги смачкват, но задължително е доматите да са без никакви добавки, особено захар. Тези, които се предлагат в консерва, често съдържат тази подправка. За да подобрите вкуса им, използвайте босилек или екстра върджин зехтин.

6. Използване на сметана за приготвяне на карбонара
В Италия карбонара се прави с яйчен жълтък, има и региони, където към него се добавя и вид месо, специфично за областта. Най-често се използва панчета. Но в никакъв случай не трябва да използвате сметана, за да подобрите текстурата на приготвеното ястие.

Яйцето трябва да бъде една от основните съставки, заедно със сиренето пекорино. По този начин може да получите резултат, който се доближава най-вече до традиционната рецепта.

7. Сервиране на ястия с чеснов хляб
Хлябът с чесън е често срещан продукт в Италия, но се използва като предястие. Това, което никога не трябва да се прави, е да придружавате основно ястие или паста с този вид хляб.

Много от тези ястия дори не се сервират с хляб. Самата паста е достатъчен източник на въглехидрати, така че е най-добре да не въвеждате втора храна с високо съдържание на въглехидрати.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X