Напишете дума/думи за търсене

Господата разкриват какво е усещането за интензивен мъжки оргазъм

В стремежа си да разберем какво точно се случва в главата и тялото на мъжа, когато той еякулира по време на секс или мастурбация, се фокусирахме върху фактите, които вече знаем.

Мъжкият оргазъм обикновено е значително по-кратък и по-интензивен и обикновено се преживява не повече от веднъж на един сексуален контакт. От друга страна, ако са правилно стимулирани, жените могат да изпитат серия от множество оргазми с кратък период на възстановяване.

Мъжката еякулация отприщва прилив на сънливи химикали в мозъка - норепинефрин, серотонин, окситоцин, вазопресин, азотен оксид и пролактин - което прави почти невъзможно мъжете да не се чувстват сънливи след секс.

Какво е усещането при мъжкия оргазъм? Различават ли се драстично интензивните оргазми между хората от двата пола?

След установяването на тези научни факти, ние помолихме няколко любезни индивида, притежаващи пенис, да изразят с думи чувствата и физическите усещания, които изпитват по време на тези няколко секунди на оргазмено блаженство.

1. Мозъкът се изключва и възниква момент на яснота
Андрей, 32-годишен компютърен програмист, казва, че по време на секс изпада в подобно на транс роботизирано състояние. Докато той е физически там, умът му се лута в дълбоки гори, подхранвани от страст, които са също толкова ефимерни и трудни за обяснение, колкото и самият оргазъм.

Но след това?
„Всичко има смисъл за част от секундата“, каза той. "Сякаш виждам нещата ясно за първи път. Това за мен е най-силното нещо в оргазма - моментите след това."

2. Интензитетът варира в зависимост от това колко дълго издържа
Павел, 25-годишен механик, казва, че неговите най-интензивни и разтърсващи кулминации се случват, след като е достигнал ръба и е издържал няколко пъти.

„Има разлика между това просто да се отпуснеш, когато за първи път почувстваш желание, и да се предизвикаш да задържиш оргазма. Аз съм милион пъти по-изтощен от интензитета на кулминацията, след като спирам и продължавам."

3. По време на секс с жена се усеща като прехвърляне на енергия
Иван, 27-годишен фотограф, казва, че неговите оргазми са различни в зависимост от това дали прави секс или мастурбира. Мастурбацията за него води до оргазъм по необходимост, но когато влезе в жената, той го обяснява като почти духовно преживяване.

„Имам чувството, че предавам сърцевината на душата си на някого, все едно споделяш енергията си с другия. Да си толкова близо до някого по време на много уязвим период.“

4. Женските оргазми наистина са по-дълги и вероятно по-добри
Мишо, 29-годишен рекламен копирайтър, повтаря вече известния факт, че мъжкият оргазъм по своята същност е по-кратък от женския. Също така не изглежда да е толкова еуфорично.

„Приятелката ми изглежда изживява оргазма си в продължителни вълни. При момчетата не е такъв. Имаме много интензивен изблик от три до пет секунди и след това цялото ни тяло изтръпва. Чувстваме се добре, но имам чувството, че нейната кулминация е по-добра.“ 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X