Напишете дума/думи за търсене

Защо жените мразят използването на презервативи точно толкова, колкото и мъжете

Подобно на данъците и неизбежната смърт, нищо не е сигурно в секса, освен че мъжете да оплакват презервативите и жените да настояват за тях.

Въпреки че това не е скорошно откритие, проучване от 2008 г., проведено от изследователи от Института „Кинси” в Индиана, заявява, че жените съобщават за намалено удовлетворение от презервативите в числа, почти толкова зашеметяващи, колкото мъжете.

Изследователите накарали жените участнички да отговорят на въпросник за това какви контрацептиви използват и как тези методи влияят на сексуалното им удоволствие. Резултатите били шокиращи.

Оказва се, че през 2008 г. презервативите - благословете латексовите им души - постоянно са били виновни за слабото мачкане на чаршафите.

Но не бързайте да зарязвате презервативите. Проучването също така разглежда други начини за постигане на сексуално удовлетворение и използването на кондоми получава възторжен преглед.

Освен за моментното сексуално удоволствие, изследователите питали и за цялостното сексуално удовлетворение. То е комбинация от сексуално самочувствие и удовлетворение на връзката.

По ирония на съдбата жените, които използват презервативи и хормонален контрол на раждаемостта, съобщават за най-високи нива на сексуално удовлетворение, дори по-високи от тези, които изобщо не използват презервативи. Така че може би презервативите не са виновни за неполучаването на оргазъм.

Жените са толкова сложна порода. Но това, което искаме да отбележим тук, е, че обсъждаме секса по отношение на това как жените се чувстват към него.

„Това проучване е особено важно, тъй като жените (50% от сексуалния опит) най-накрая са попитани за чувствата им към презервативите. Общественото здравеопазване е обърнало малко внимание на сексуалния опит на жените с контрацептивни методи, особено презервативи. Ако жените смятат, че презервативите намаляват сексуалното удоволствие, те може да са по-малко склонни да ги използват постоянно", заявява Стефани Сандърс, водещ изследовател и асоцииран директор на Института „Кинси”.

В крайна сметка зависи от всяка жена и всеки мъж да използва защитата, която смята за подходяща и за двете страни в конкретния сценарий. Това е вашето тяло и личен опит, така че използвайте това, което ви кара да се чувствате комфортно.

Сексът ни е даден, за да му се наслаждаваме и да експериментирате. Това е важна част от човешкия опит.
Така че се забавлявайте, но бъдете в безопасност... с презерватив или без.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X