Напишете дума/думи за търсене

Лечебната любов – заради какво се появява в живота?

Лечебната любов идва в живота ви само ако сте готови да я признаете. Това е спонтанно създаване на вид интимност, която ви кара да се чувствате наистина добре.
Тя ви намира, за да ви покаже, че въпреки всички капризи и разочарования, любовта е инвестиция, която си заслужава.

Най-големият принос, който една лечебна любов може да даде, е да подобри психичното здраве. Тя помага да преодолеете миналите си рани, сърдечна непоносимост и мъка. Осигурява вид спокойствие, което лесно се пренася в други области от битието.
Невинаги разпознавате лечебната любов от пръв поглед. Хората, които я носят, не пристигат с етикети на челата си. За разлика от страстната любов, в която обикновено усещате връзка от първия момент, лечебната любов има тенденция да преминава от по-малко към повече. Трябва да сте готови да я разпознаете, да я приветствате и да работите с нея.

Рани и дефицити
Човешкият ум е сложен и работи с объркваща логика. Много хора носят със себе си рани от детството си. Това е така, защото не са получили цялата привързаност, от която са се нуждаели като деца, или са били малтретирани. В един идеално балансиран свят този вид нещастие би било компенсирано от късмет. Това обаче е илюзия.

Тези детски рани и дефицит често имат достатъчно тежест, за да развалят емоционалните връзки, които изграждаме, независимо дали са приятелства или взаимоотношения. Ако преживеете ситуации като тази, може да се почувствате сякаш сте прокълнати или осъдени на някаква ужасна присъда в затвора. Питате се защо не може да намерите щастието.

Отговорът на този въпрос обикновено се крие във вас, до голяма степен във вашето подсъзнание. Без да го осъзнавате, често превръщате тези рани и дефицити в начина, по който се отнасяте към другите. Вие не го забелязвате, но по различни начини изпращате съобщения до партньора си като „Спаси ме“, „Осмисли живота ми“ и т.н. Също така е възможно непрекъснато да влизате в конфликт с него, за да си отмъстите за миналото, за да успокоите това наранено дете, което сте оставили уж зад гърба си.

Лечебна любов
Не е възможно да изградите здрава връзка, ако не сте наясно с емоционалните дългове, които не сте уредили в миналото си. Поради тази причина може многократно да се оказвате въвлечени в токсични взаимоотношения или непрекъснато да имате разбито сърце. Вярвате или не, вероятно всичко зависи от вас.

В този сложен вид контекст лечебната любов влиза в действие. Това не е любовта, която ще сбъдне фантазиите ви, а тази, която ще ви помогне да се справите по-добре със собствената си реалност. Проблемът е, че невинаги ще сте готови да приемете този прекрасен подарък.

Трябва да сте наясно с две неща. Първо, вие носите в себе си определени недостатъци и неразрешени конфликти. Второ, много от вашите любовни фантазии няма да се сбъднат, защото са именно това: фантазии. Ако не сте наясно с тези два аспекта, много вероятно е да не може да изпитате лечебна любов.

Излекувайте се и позволете да бъдете излекувани
Единственият начин лечебната любов да влезе в живота ви е като се грижите за себе си. Първо, трябва да опознаете себе си. Естествено, вероятно си мислите, че познавате себе си, но в действителност не знаете защо изпитвате такъв страх да се влюбите. Нито знаете защо ставате толкова ревниви или се карате на партньора си, защото чувствате, че не ви дава всичко, от което се нуждаете и искате. Вие оправдавате тези поведения, но не ги разбирате.

Също така е изключително важно да знаете какво може да очаквате от любовта. Трябва да признаете, че това не е задължително да ви направи щастливи завинаги. Това ще изисква работа, търпение и толерантност, за да стане дълбоко и солидно. Може да ви е трудно да повярвате, но когато наистина осъзнаете всичко това, лечебната любов ще почука на вратата ви.

Това е така, защото ще сте готови повече да не проектирате вашите неудовлетворени нужди, комплекси и неврози върху друг човек. Ще бъдете в състояние да изградите здрава връзка, която ще ви помогне да балансирате своята субективност. Освен това ще ви позволи да проверите дали има други начини за изживяване на любовта и ще почувствате, че всичко ще бъде наред. Ето каква е лечебната любов. Прекрасна и трансформираща.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X