Напишете дума/думи за търсене

8 черти на незрелите хора

Незрелите хора се характеризират с това, че носят със себе си определени детски желания и фантазии. Заради това липсата на емоционална регулация и егоцентризмът са две от най-характерните им черти.

Импулсивността и липсата на емпатия също характеризират незрелите хора. Те обикновено правят нещата по прищявка и избягват ситуации, които могат да бъдат неприятни или скучни. Те дори са склонни да се налагат и да изискват от другите да мислят точно като тях.

Важно е да се спомене, че въпреки че в повечето случаи показват
емоционална незрялост, те невинаги са такива. В определени моменти някои черти се открояват повече от други.

Кои са най-разпространените осем черти на незрелите хора?

1. Липса на емпатия
Незрелите хора обикновено трудно се поставят на мястото на другите. Мисълта за това може дори да не минава през ума на много от тях. Те са свикнали да мислят за себе си.

Поради липсата на емпатия тези индивиди смятат, че има само един начин да видят света, който е техният. В резултат на това те ще отхвърлят всяко мнение или мисъл, различни от техните собствени.

2. Липса на интроспекция
Много рядко е незрелите хора да отделят време за саморефлексия. Те могат да прекарат живота си, пренебрегвайки възможността да надникнат в себе си и да се поучат от грешките си. Поради това те обикновено не са наясно какви са техните най-дълбоки нужди, цели и мечти.


3. Импулсивност
Тя е една от основните характеристики на незрелите хора. През повечето време те не мислят за регулиране на своите действия или емоции и никога не си дават сметка за краткосрочните или дългосрочните последици от начинанията си. Емоционалната интелигентност е извън картината в техния случай.

Често тази характеристика води до проблеми с хората около тях, както на лично, така и на работно ниво. Може да доведе и до проблеми като управление на ресурси и пари.

С други думи, те могат да се впуснат в пазаруване, което просто не могат да си позволят. Поради това те често живеят в дългове.

4. Склонност да обвиняват другите
Една от най-често срещаните характеристики на незрелите хора е склонността да обвиняват околните за това, което им се случва. Това се дължи на тяхното убеждение, че правят всичко правилно и са неспособни да грешат.

Те не поемат отговорност за нищо, което правят, мислят или чувстват. Вместо това избират да възприемат манталитет на жертва, когато им е удобно.

5. Егоцентризъм
Незрелите хора са склонни да мислят само за себе си. Затова те често вярват, че всеки един човек около тях има интерес да ги опознае или да бъде като тях.

Те смятат себе си за напълно специални същества. Арогантни са и се чувстват непогрешими. Въпреки че изглеждат уверени хора с високо самочувствие, дълбоко в себе си те са много, много несигурни.

6. Ритуали и капризи
Незрелите хора преследват удоволствието до точката, в която то става нездравословно. Следователно, те се увличат и вземат лоши решения просто за забавление.

Капризите им обикновено се проявяват по ритуализиран и приоритизиран начин, за разлика от това, което се случва с импулсивните им действия. Следователно, незрял човек може да закъснее за среща, защото е гледал любимия си телевизионен сериал или защото е бил по-заинтересован от избора на добре изглеждащо облекло, отколкото да стигне навреме.


7. Отдават голямо значение на публичния си имидж
Както стана ясно, незрелите хора имат ниско самочувствие, така че постоянно имат нужда от внимание и увереност. Защото често се тревожат твърде много за ситуации, които могат да повлияят негативно на публичния им имидж. Затова те отиват на определени места и инициират големи проекти, за да подобрят своята популярност.

По правило тези хора не само искат, но и се нуждаят от одобрението на другите. Възхищаването на околните им доставя голямо удоволствие.

8. Отвращение към скуката
Тъй като незрелите хора са склонни да търсят собственото си удоволствие и благополучие, те също се опитват да избягват ситуации, в които не могат да намерят тези видове усещания, а изпитват скука или дискомфорт.

За да преодолеят скуката, те са готови да правят луди неща само заради тръпката от това. Помнете, че те наистина не мислят за последствията от своите действия, така че тяхната импулсивност играе наистина голяма роля в желанието им да търсят вълнение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X