Напишете дума/думи за търсене

11 тъжни признака, че страдате от любовна травма

Лъжите, изневярата, потайността и неравномерната властова структура водят до предателство или любовна травма. Няма значение дали влизате във връзката, чувствайки се уверени в себе си и горди от постиженията си.

Чрез системно прилагане на смесица от техники за съблазняване, вбесяване и подлудяване, извършителят, независимо дали е нарцисист, социопат или психопат, може бързо да лиши жертвата си от власт.

Това оформяне води до драматични щети на вашето самочувствие, представа за себе си и чувство за сигурност.
Злокачественият нарцисист или психопат не споделя властта си, а по-скоро доминира над приятелката, съпругата или партньорката и изисква контрол. Реалността на жертвата е под контрола на човек, различен от нея.

Емоционалното и психологическото насилие се използва стратегически и е в основата на всички насилствени взаимоотношения.

Най-добрият интерес на насилника е да ви накара да се чувствате възможно най-безполезни и безсилни, като си играе с емоциите ви. Като не се интересува от вашето благополучие или не зачита вашите нужди, като не предлага своята сила или защита и като контролира допълнително с помощта на ревност, нарцисистът изпраща посланието „Ти не си достатъчно добра“ и „Ти имаш нужда от мен“...

Чувствата за безполезност и безсилие водят до ниско самочувствие, което води до това, че жената се чувства грозна, глупава, дебела или мързелива и дори създава лошо изображение на тялото, въпреки че жената интелектуално знае, че тя не е нито едно от тези неща.

Срамът, страхът и амбивалентността завладяват жертвата. Това води до комбинация от разстройства – пристрастяване, депресия, ярост, хранителни разстройства, тревожност и самоубийство – всички те ви правят по-уязвими към манипулативните тактики на насилника.

След насилствена връзка вашата естествена любов и състрадание ще се трансформират в огромно объркване, паника и безпокойство. Независимо дали сте били изхвърлени, намерили сте смелостта да си тръгнете или най-накрая сте избягали от насилника, трябва да запомните, че ще отнеме време, за да освободите контрола на нарцисиста над сърцето си.

Кои са 11-те тъжни, но верни признака, че страдате от любовна травма?

1. Не може да спите през нощта и/или сънувате лоши сънища.
2. Не може да ядете или ядете твърде много.
3. Вие сте уморени и напрегнати.
4. Плачете повече от когато и да било, станали сте реагиращи, извиняващи се и подозрителни към всичко и нямате доверие дори във вашите „безопасни“ хора.
5. Имате натрапчиви мисли и образи, проблеми с паметта и проблеми с общуването и концентрацията.
6. Изпитвате загуба на интерес към дейности, които някога са ви харесвали.
7. Чувствате се луди, шокирани, засрамени, унизени и празни.
8. Потапяте се в чувство на безнадеждност, безпомощност, усещате се претоварени, сами и изолирани.
9. Настроението ви се движи от тревожност, депресия, непривлекателност до чувство на страх, раздразнителност, възмущение и ярост.
10. Започвате да се съмнявате в себе си, да се отвращавате от себе си и/или да се саморазрушавате.
11. Обсебени сте от търсенето на улики за връзката и истината за човека, когото сте обичали.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X