Напишете дума/думи за търсене

Разлики в характера на хората с кучета и на тези, които харесват повече котките

Отдавна има разногласия кой домашен любимец е по-добър: котка или куче.
Въпреки че този конкретен спор може никога да не бъде уреден, благодарение на изследването на Facebook най-накрая може да започнем да виждаме разликите между хората, които предпочитат котките и тези, които са
любители на кучетата.

Хората с котки наистина ли са по-независими? А хората с кучета наистина ли са по-дружелюбни? Почти сме сигурни, че това зависи от конкретния човек, но едно нещо може да ви кажем със сигурност е, че има разлика между двете.

Изследователите анализираха Facebook профилите както на собствениците на котки, така и на тези, които имат кучета аз домашни любимци и откриха големи разлики между двамата.

Силен лай и махащи опашки? Приятелски настроен? Оказва се, че хората с кучета наистина имат повече приятели - средно с 26 повече от хората с котки, за да бъдем точни. 

Но човеците с котки, не се оплаквайте.
Вие сте канени на повече социални събирания, вероятно в резултат на по-малките ви групи приятели. Въпреки че може да нямате най-голямата група приятели, ще имате повече време да прекарате с тях - това е, ако не сте твърде заети, свити с котка в скута си и книга в ръка.

Според проучването собствениците на котки са „2,2 пъти по-склонни да се сприятеляват с други хора, които си падат по тези рошави животинки" и „са с 1,8 пъти приятели с хора, които имат в дома си кучета".
Изглежда, че кучелюбците са по-склонни да се сприятеляват с индивиди извън техния кръг, обичащ кучетата, което означава, че може да са в по-обществената категория от хората с котки (което не е изненада, ако някога сте срещали котка).

Проучването установява също, че хората с котки са по-склонни да бъдат необвързани, отколкото тези, които отглеждат кучета.

Според изследването около 30% от собствениците на котки са необвързани, в сравнение с около 24% от собствениците на песове. Това е много малка разлика (и изобщо не отговаря на идеята за стара мома).
Може би феновете на котките просто са по-придирчиви, когато става въпрос за избор на хора.

Проучването установява, че хората с кучета са склонни да живеят в селски или крайградски райони, тъй като техните любимци имат пространство за тичане и упражнения, докато хората с котки предпочитат да живеят в градовете.

Но изследователите се съгласиха, че навсякъде има силна комбинация от двата вида и е трудно да се определи къде свършва едната зона, обичаща домашните любимци, и къде започва другата.

Човекът котка ще си остане човек котка, а човекът куче ще продължи да обича кучето си, но едно е сигурно, всички домашни любимци са страхотни. Нищо не може да се сравни със сладкото блъскане на главата на котките в нашата или лоялния поглед в очите на вашето куче.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X