Напишете дума/думи за търсене

Ако се запознавате с някого онлайн, не гледайте само снимките

В днешно време много от нас намират любовта си във виртуалното пространство.
Но и то като запознанствата в аналоговия свят си има своите особености и подводни камъни.

За какво е добре да внимавате?

Със сигурност искате да имате до себе си привлекателен човек, но трябва ли той да е почти безупречен на външен вид, или да отговаря на предубедената представа, която имате за това какво е привлекателно? Не и ако мислите сериозно да се свържете с качествен партньор за трайна любов.
Вземете предвид неговата личност и ценностна система.
Запитайте се има ли добро чувство за хумор? Споделя ли какъв тип връзка или партньор търси в профила си в сайта за запознанства?

Ако не е написал нищо, този човек може да не мисли сериозно за любовта, така че го пропуснете.

Обърнете внимание дали говори с вас повече от веднъж седмично, докато сте в този първи опознавателен етап? Желае ли да правите видеочат, където може да прецените химията си?

Гледайте дали изглежда отворен или е склонен да не говори много за себе си. Когато търсите емоционално достъпен партньор, той ще се интересува от вас, задавайки ви различни въпроси, и ще ви разкаже и за себе си.

Харесвате ли разговора? Забавно и лесно ли е? Харесвате ли тембъра на гласа му?

За какво трябва да говорите?
Не може просто да попитате как е минала седмицата му, ако искате да опознаете някого. Трябва да копаете малко по-дълбоко и да проведете истински разговор.

Попитайте за забавен спомен от детството, първото място, на което иска да отиде следващия уикенд или какво гледа в Netflix и защо го харесва.

Може да говорите за неговия вкус към музиката, какви спортове гледа, как се чувства към семейството си и как прекарва свободното си време.

Дали предпочита плажа, планините или градовете?


Кои са въпросите, които трябва да избягвате?
Ако се опитвате да извадите най-доброто от някого, не питайте за минали романи или развод. Това няма да успокои никого или да бъде забавно за обсъждане.

Въпреки че имате право да разберете кой стои срещу вас, изчакайте малко с трудните въпроси. Поддържайте разговора лек и забавен, за да видите дали първо се харесвате, за да може да изградите разбирателство и да направите добро впечатление.
Когато се опознаете и процесът се задълбочи, ще говорите за важни неща.

Но помага първо да се създаде известно доверие, което отнема време.

Видеочатовете също имат предимства.

Изпращането на текстови съобщения не е начин да опознаете някого, независимо колко забавно е да си разменяте забавни закачки. Трябва да говорите по телефона, за да чуете гласа му и да откриете нивото му на комфорт, говорейки с вас.

Понякога хората са страхотни в изпращането на съобщения, но не могат да поддържат приличен разговор. Или са страхотни по телефона, но просто няма искра, когато се видите на четири очи.
Може да видите изражението на лицето и езика на тялото му. Повечето хора разчитат сигналите от езика на тялото интуитивно.
Някои хора си правят видеосрещи. Има приложения, в които и двамата може да гледате един и същ филм на Netflix едновременно. Или прочетете глава от книга и я обсъдете. Или изиграйте онлайн игри заедно от разстояние.

Какво има да губите? Дайте си шанс да намерите любовта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X